Φοβούνται για χιονοστιβάδες στο Νταβός, με δυσκολία οι αφίξεις

Gazzetta team
Φοβούνται για χιονοστιβάδες στο Νταβός, με δυσκολία οι αφίξεις
Το παχύ στρώμα χιονιού που έχει πέσει στο Νταβός έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις ελβετικές Αρχές και εμποδίζει τις αφίξεις της οικονομικής και πολιτικής ελίτ στο θέρετρο, την παραμονή της έναρξης των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η συγκέντρωση χιονιού είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην περιοχή από το 1999.

Οι χιονοπτώσεις που καταγράφονται από το απόγευμα προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία και την προσγείωση των ελικοπτέρων στα οποία επιβαίνουν πρόσωπα VIP και ένας οικονομολόγος που θα συμμετάσχει στο συνέδριο περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι χρειάστηκε δύο ώρες να διασχίσει με αυτοκίνητο τα 12 τελευταία χλμ έως την πόλη.

Στο δελτίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Έρευνας για χιονοπτώσεις και χιονοστιβάδες (SLF), οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο τμήμα της ορεινής περιοχής του Νταβός βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στο επίπεδο 5, το υψηλότερο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα. «Το φρέσκο χιόνι και οι όγκοι χιονιού που έχουν συγκεντρωθεί ενέχουν τον κίνδυνο να προκληθούν χιονοστιβάδες. Έως αργά τη νύχτα αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός χιονοστιβάδων…» τονίζεται στο μετεωρολογικό δελτίο.

Πηγή: reader.gr