Οι μαρτυρίες των Ελλήνων που γλίτωσαν από την επίθεση στην Καμπούλ (pics)

Gazzetta team
Οι μαρτυρίες των Ελλήνων που γλίτωσαν από την επίθεση στην Καμπούλ (pics)
Στιγμές αγωνίας, ανασφάλειας και δοκιμασίας πέρασαν οι δύο Έλληνες πιλότοι που επιβίωσαν από την πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ.

Η αιματηρή επίθεση εκδηλώθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και έληξε σχεδόν 12 ώρες μετά, αφήνοντας πίσω πολλούς νεκρούς. Οι πληροφορίες μάλιστα για τον αριθμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες, σύμφωνα με ορισμένα διεθνή ΜΜΕ ξεπερνούν τους 40.

Οι Έλληνες πιλότοι Βασίλης Βασιλείου και Μιχάλης Πουλικάκος βρίσκονταν στο ξενοδοχείο του... τρόμου και μάλιστα ο κ. Βασιλείου είναι ο μοναδικός που γλίτωσε από τον 5ο όροφο του ξενοδοχείου, επειδή όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, κατάφερε να κρυφτεί σε ένα στρώμα, το οποίο έσκισε με ένα ψαλίδι και κυριολεκτικά χώθηκε μέσα.

Μάλιστα είπε ότι είχε κλείσει για πολλές ώρες το κινητό του.

Ο κ. Βασιλείου είπε ότι οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο δωμάτιό του και πυροβολούσαν στα κρεβάτια αλλά ο ίδιος ήταν κρυμμένος.

Ο κ. Πουλικάκος ήταν στο λόμπι του ξενοδοχείου τη στιγμή των πυροβολισμών. Όπως είπε, αρχικά εισέβαλαν οκτώ άτομα και άρχισαν να πυροβολούν.

Όπως τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1, οι παριστάμενοι έτρεξαν να κρυφτούν και οι Ταλιμπάν τους κυνήγησαν πυροβολώντας αδιακρίτως.


Πηγή: Reader.gr