Οι γυναίκες της Ευρώπης βγήκαν στους δρόμους κατά του Τραμπ

Gazzetta team
Οι γυναίκες της Ευρώπης βγήκαν στους δρόμους κατά του Τραμπ
«Πορείες υπέρ των γυναικών» και εναντίον του Τραμπ σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι...

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των γυναικών και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που ανήλθε στην εξουσία πριν από έναν χρόνο.

Στο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Ντάουνινγκ Στριτ νωρίς το μεσημέρι για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη σεξουαλική παρενόχληση, τις βιαιοπραγίες και τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

«Ήρθα εδώ σήμερα για να φωνάξω: αρκετά με τη βία σε βάρος των γυναικών και των κοριτσιών σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Καϊλάι, 29 ετών, που συμμετείχε στην «Πορεία των Γυναικών» στο Λονδίνο. «Εργάζομαι με γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής βίας από άνδρες και δεν θέλω να το βλέπω πλέον αυτό» συνέχισε η νεαρή γυναίκα.

«Αρκετά, αρκετά!» φώναζε το πλήθος που βγήκε στους δρόμους παρά τη βροχή και το κρύο.

«Όχι σημαίνει όχι. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι απαράδεκτη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 27χρονη Λίμπερτι Φόλκερ.

Ανάμεσα στο πλήθος, αρκετοί κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Βερολίνο, οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, σε κοντινή απόσταση από τη πρεσβεία των ΗΠΑ. Πάρα το τσουχτερό κρύο, οι συμμετέχοντες, Αμερικανοί που ζουν στη χώρα αλλά και Γερμανοί, διαδήλωσαν στη συνοικία που βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης, κρατώντας πανό που διάβαζε κανείς στα αγγλικά το σύνθημα «Αντισταθείτε» αλλά και «Ξεσηκωθείτε, ενωθείτε και πολεμήστε».

Οι διοργανωτές κάλεσαν τους Αμερικανούς που διαμένουν στο εξωτερικό να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Στο Παρίσι, περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, αψηφώντας τη βροχή, στην πλατεία Τροκαντερό. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Παραμένουμε φεμινίστριες!». Μεταξύ του πλήθους ήταν και εκείνοι που διατράνωναν την αντίθεσή τους στον ένοικο του Λευκού Οίκου, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ της αποχώρησης του Τραμπ από τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ