Τελικά πιστεύουν πως ο δισεκατομμυριούχος από τον Καναδά δολοφονήθηκε

Gazzetta team
Τελικά πιστεύουν πως ο δισεκατομμυριούχος από τον Καναδά δολοφονήθηκε
Ο δισεκατομμυριούχος Μπάρι Σέρμαν και η σύζυγός του δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με μια ομάδα ιδιωτικών ερευνητών.

Η έρευνα μιας ομάδας ιδιωτικών ντετέκτιβ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Καναδός πολυεκατομμυριούχος Μπάρι Σέρμαν, ο ιδρυτής της φαρμακοβιομηχανίας Apotex και η σύζυγός του Χάνεϊ, που βρέθηκαν νεκροί στα μέσα Δεκεμβρίου, έπεσαν θύματα δολοφονίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Toronto Star.

Τα δύο θύματα βρέθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου στην εσωτερική πισίνα της πολυτελούς κατοικίας τους στο Τορόντο, χωρίς να υπάρχει κάποια εμφανής ένδειξης παραβίασης του σπιτιού. Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατός τους προήλθε από στραγγαλισμό και η αστυνομία μιλούσε για "ύποπτους θανάτους". Πίστευε όμως ότι η Σέρμαν δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της ο οποίος στη συνέχεια απαγχονίστηκε, βάζοντας τέλος και στη δική του ζωή.

Για τα παιδιά των Σέρμαν, αυτό το σενάριο δεν ευσταθούσε. Ανέθεσαν την υπόθεση στον δικηγόρο Μπράιαν Γκρίνσπαν που με τη σειρά του προσέλαβε μια ομάδα ιδιωτικών ντετέκτιβ και ζήτησε να διενεργηθεί και δεύτερη νεκροψία. Σε αυτήν τη δεύτερη εξέταση ο ιατροδικαστής παρατήρησε σημάδια στους καρπούς των δύο θυμάτων που, όπως υποστηρίζει, πιθανότατα προκλήθηκαν από το δέσιμό τους με σχοινί ή με πλαστικές χειροπέδες. Όταν βρέθηκαν τα πτώματα, τα χέρια τους δεν ήταν δεμένα, εξήγησε η εφημερίδα.

Πηγές προσκείμενες στους ιδιωτικούς ερευνητές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, έκαναν λόγο για διπλή δολοφονία από "επαγγελματίες" ή για "κατά παραγγελία" εκτέλεση του ζεύγους.

Τα βίντεο από κάμερες παρακολούθησης στη συνοικία όπου βρίσκεται το σπίτι των Σέρμαν εξετάστηκαν από την αστυνομία αλλά δεν δείχνουν καμία ύποπτη κίνηση γύρω από την κατοικία τους.

Το ζεύγος ήταν γνωστό για τη φιλανθρωπική δράση του. Η περιουσία τους εκτιμάται ότι έφτανε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Μπάρι Σέρμαν ήταν επίσης σημαντικός δωρητής του Φιλελεύθερου Κόμματος του Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ