Γυναίκα στη Νότιο Αφρική «γέννησε» το νεκρό μωρό της 10 μέρες μετά το θάνατό της

Gazzetta team
Γυναίκα στη Νότιο Αφρική «γέννησε» το νεκρό μωρό της 10 μέρες μετά το θάνατό της
Μία απίστευτη και τραγική ιστορία ήρθε στη δημοσιότητα από τη Νότιο Αφρική, όταν μία νεκρή γυναίκα «γέννησε» το νεκρό έμβρυο της, 10 μέρες αφότου απεβίωσε.

Η είδηση που έρχεται από την Νότιο Αφρική προκαλεί σοκ και δέος ακόμη και σε όσους έχουν «σκληρά στομάχια».

Μία έγκυος γυναίκα που απεβίωσε μετά από επιπλοκές στην υγεία της, μεταφέρθηκε από τους συγγενείς της σε γραφείο τελετών ώστε να τελεστεί η κηδεία της, όμως όσα συνέβησαν εκεί μοιάζουν βγαλμένα από ταινία θρίλερ.

Καθώς, οι εργαζόμενοι του γραφείου κηδειών ετοίμαζαν τη σωρό της γυναίκας για την ταφή της, διαπίστωσαν έντρομοι ότι το άψυχο σώμα του βρέφους που κυοφορούσε η γυναίκα, είχε βγει από το σώμα της.

Αμέσως ειδοποίησαν το τοπικό νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί που εξέτασαν τη σωρό του μωρού διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρό από τη στιγμή του θανάτου της μητέρας του.

Το φρικιαστικό συμβάν στην ιατρική ορολογία ονομάζεται εξωσωματική εμβρυϊκή εξώθηση (ή αλλιώς «γέννηση του φερέτρου») και πρόκειται για την απέλαση ενός μη βιώσιμου εμβρύου από το κολπικό άνοιγμα του αποσυντιθέμενου σώματος μιας νεκρής εγκύου γυναίκας ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης πίεσης των ενδοκοιλιακών αερίων. Αυτού του είδους η μεταθανάτια παράδοση συμβαίνει πολύ σπάνια κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης ενός σώματος.