Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid)

Gazzetta team
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid)
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε πάνω σε πεζούς στον διάσημο παραλιακό πεζόδρομο της Κοπακαμπάνα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Ένας άνθρωπος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και καβάλησε το πεζοδρόμιο στον παραλιακό πεζόδρομο, προκαλώντας τον τραυματισμό 11 ανθρώπων», δήλωσε εκπρόσωπος της στρατονομίας του Ρίο στο AFP, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Η διεύθυνση υγείας του Ρίο ανακοίνωσε αργότερα ότι ένα κοριτσάκι 9 μηνών σκοτώθηκε και άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε την ώρα που πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αρκετοί τουρίστες, έκαναν περίπατο στον διάσημο πεζόδρομο.

«Ο οδηγός εξήγησε στους αστυνομικούς ότι έπαθε κρίση επιληψίας, ενώ στο όχημά του βρέθηκαν και φάρμακα για την αντιμετώπιση της επιληψίας», δήλωσε παράλληλα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αντζελότι στο AFP, προσθέτοντας ότι ο οδηγός θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

«Η αστυνομία έχει αναλάβει την διεξαγωγή έρευνας, αλλά είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», σημείωσε ο ίδιος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Globo News, ότι ένα αυτοκίνητο ανέβηκε στον ποδηλατόδρομο και στη συνέχεια διέσχισε τον παραλιακό πεζόδρομο, πέφτοντας πάνω στους ανθρώπους και τα τραπέζια και τις καρέκλες ενός καφέ προτού καταλήξει στην παραλία, όπου σταμάτησε.

Η πρόσβαση στον παραλιακό πεζόδρομο και στην πλαζ της Κοπακαμπάνα είναι απολύτως ελεύθερη και δεν εμποδίζεται από τσιμεντένια οδοφράγματα, όπως συμβαίνει σε άλλα πολύ διάσημα τουριστικά θέρετρα του πλανήτη.

Η πλαζ της Κοπακαμπάνα αποτελεί μαζί με την γειτονική της παραλία της Ιπανέμα την πρώτη επιλογή των τουριστών στην καρδιά του Ρίο.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια τουρίστες γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στην πλαζ της Κοπακαμπάνα, ενώ το καρναβάλι του Ρίο αναμένεται σε τρεις εβδομάδες να προσελκύσει περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες, μεταξύ των οποίων πάρα πολλούς ξένους τουρίστες.

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 2
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 3
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 4
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 5
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 6
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 7
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 8
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 9
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 10
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Κοπακαμπάνα (pics & vid) - Gallery 11

Πηγή: insider.gr