Δημόσιο πένθος σε χωριό της Κίνας για τον θάνατο ενός ζητιάνου

Gazzetta team
Δημόσιο πένθος σε χωριό της Κίνας για τον θάνατο ενός ζητιάνου
Δημόσιο πένθος κήρυξαν οι Αρχές στην επαρχία Τσιανγκσί της ανατολικής Κίνας για τον θάνατο ενός ζητιάνου.

Ο ζητιάνος, ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «ο άνθρωπος από το Ανχούι» που του είχε δοθεί επειδή πριν βρεθεί στην Τσιανγκσί ήταν στην επαρχία Ανχούι.

Ο ζητιάνος ήταν γνωστός για τις καλές πράξεις που έκανε κατά τη διάρκεια της ζωής του και κηδεύτηκε στους προγονικούς τάφους των κατοίκων του χωριού Γουαντόου.

«Ζούσε περιπλανώμενος στο χωριό μας από τότε που ήμουν παιδί. Κρατούσε πάντα ένα καλάθι με ένα σπασμένο κύπελλο στο αριστερό του χέρι και ένα ζευγάρι ξυλάκια στο δεξί του χέρι. Είναι η μοναδική περίπτωση που κάποιος ο οποίος δεν ανήκει στο χωριό μας θάβεται στους τάφους των προγόνων μας, και αυτό γιατί τον θεωρούμε μέλος της οικογένειάς μας», αναφέρει ο προύχοντας του χωριού Σου Νενγκγόου.

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον θανόντα περιγράφοντάς τον ως έναν άνθρωπο έτοιμο να βοηθήσει τον κόσμο.

«Όταν έπεφτε ένα παιδί στο δρόμο, ήταν πάντα εκεί για να το σηκώσει. Αν και ζητιάνος τα περισσότερα λεφτά τα έδινε στους φτωχούς χωρικούς», λέει ένας από αυτούς.

Όταν πέθανε τον περασμένο μήνα, ο «άνθρωπος του Ανχούι» το χωριό συγκλονίστηκε. Οι ντόπιοι έκαναν έρανο για τα ρούχα που θα τού φορούσαν στο φέρετρο και για την τέλεση της κηδείας του.

Πηγή: reader.gr