Fake news οι πληροφορίες ότι Ιάπωνας αστροναύτης ψήλωσε 9 πόντους στο διάστημα (pic)

Gazzetta team
Fake news οι πληροφορίες ότι Ιάπωνας αστροναύτης ψήλωσε 9 πόντους στο διάστημα (pic)
Ο Ιάπωνας αστροναύτης που ισχυριζόταν ότι ψήλωσε 9 εκατοστά κατά την παραμονή του στο διάστημα, παραδέχθηκεότι είπε ψέματα.

Η αποκάλυψη του Ιάπωνα αστροναύτη, Νορισίγκε Κανάι, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ότι ψήλωσε κατά 9 εκατοστάμέσα σε μόλις 3 εβδομάδες παραμονής του στο διάστημα, αποδείχθηκε ένα μεγάλο ψέμα.

Ο Κανάι, μόλις πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους υπεύθυνους του προγράμματος, είχε υποστηρίξει πως το ύψος του μεταβλήθηκε δραματικά, εξαιτίας της παραμονής του σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, όμως αναγκάστηκε να ανακαλέσει αφού η αποκάλυψή του διαδόθηκε ταχύτητα σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Ο ίδιος, σε τελευταία διορθωτική δήλωσή του, υποστήριξε πως η αύξηση στο ύψος του ήταν μόλις 2 εκατοστά, μέσα στα συνηθισμένα πλαίσια δηλαδή, καθώς όλοι όσοι ταξιδεύουν στο διάστημα, βλέπουν το ύψος τους να μεταβάλλεται κατά 3-5 εκατοστά, επειδή η έλλειψη βαρύτητας δεν συμπιέζει προς τα κάτω τη σπονδυλική στήλη.

Ο Κανάι, μάλιστα, κατά την αρχική του επικοινωνία είχε εκφράσει και τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα καταφέρει να χωρέσει στο διαστημόπλοιο για να επιστρέψει στη Γη, ενώ μετά την αποκάλυψη του ψέματός του, ζήτησε δημόσια συγνώμη,μέσω ανάρησής του από το Twitter.