Βουλγαρία: Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στη Σόφια

Gazzetta team
Βουλγαρία: Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στη Σόφια
Ο φόνος του επιχειρηματία έρχεται ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις Βρυξέλλες επειδή δεν έχει κάνει πολλά πράγματα για να καταπολεμήσει εγκληματικές συμμορίες και την επίσημη διαφθορά.

Μέρα μεσημέρι και έξω από τα γραφεία της εταιρείας του δολοφονήθηκε ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας. Ο Πέταρ Χρίστοφ, 49 ετών, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς νωρίς το πρωί της Δευτέρας την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του στη Μαναστίρσκι Λιβάντι, μια από τις πιο κοσμικές περιοχές της πρωτεύουσας Σόφια.

Ο Χρίστοφ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου περίπου 30 λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Πρόκειται για έναν γνωστό επιχειρηματία της κεντρικής Βουλγαρίας με συμφέροντα στις κατασκευές, τα ακίνητα και τον τουρισμό, ο οποίος είχε επίσης σχέσεις με ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σόφια Ιβάιλο Ιβάνοφ. «Το θύμα είναι ένας 49χρονος Βούλγαρος πολίτης, ένας επιχειρηματίας, αυτό μπορώ να πω προς το παρόν».

Ο φόνος του Χρίστοφ έρχεται ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις Βρυξέλλες επειδή δεν έχει κάνει πολλά πράγματα για να καταπολεμήσει εγκληματικές συμμορίες και την επίσημη διαφθορά.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, η Βουλγαρία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ και μόλις μία εβδομάδα πριν, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ άσκησε βέτο σε νομοθεσία κατά της διαφθοράς λέγοντας ότι το νομοσχέδιο δεν προσφέρει τα μέσα για να ερευνηθούν αποτελεσματικά τα δίκτυα διαφθοράς.

Πηγή: reader.gr