Ληστής κλειδώθηκε μέσα στο κατάστημα και παρακαλούσε να τον αφήσουν να φύγει (pics & vid)

Gazzetta team
Ληστής κλειδώθηκε μέσα στο κατάστημα και παρακαλούσε να τον αφήσουν να φύγει (pics & vid)
H απόπειρα ληστείας ενός καταστήματος είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη από εκείνη που «ονειρευόταν» ο επίδοξος ληστής.

Η κατάληξη μίας απόπειρας ληστείας σε ένα κατάστημα στο Χιούστον του Τέξας είναι ξεκαρδιστική αλλά και πολύ διδακτική.

Ένας ένοπλος νεαρός άντρας εισέβαλε στο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών με σκοπό να αρπάξει τις εισπράξεις και να γίνει καπνός.

Πάνω στη φούρια του, όμως, να δει το χρώμα του χρήματος, άφησε αφύλαχτη τη μοναδική διέξοδο διαφυγής του με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα στο μαγαζί, χωρίς καμία άλλη εναλλακτική οδό διαφυγής.

«Δράστης» του εγλωβισμού του ληστή ήταν μία υπάλληλος του καταστήματος, η οποία αφού διαπίστωσε ότι ο νεαρός δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί της, φρόντισε κατ' αρχάς να προφυλάξει τους υπόολοιπους πελάτες που βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί, ενώ στη συνέχεια κλείδωσε την πόρτα της επιχείρησης, προκαλώντας αρχικά την έκπληξη του νεαρού δράστη κι εν συνεχία τον πανικό του.

Πάνω στην απελπισία του, ο άντρας άρχισε να πυροβολάει την κλειδαριά της πόρτας, ενώ συνέχισε κλωτσώντας και πέφτοντα;ς πάνω πάνω στην γυάλινη πόρτα, όμως οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες, για αυτό το 'ριξε στο φιλότιμο, όσων βρίσκονταν εκτός του καταστήματος.

Με την αστυνομία ειδοποιημένη, ο επίδοξος ληστής γονάτισε στο πάτωμα, ικετεύοντας για το έλεος των περαστικών αλλά και των πρώην θυμάτων του, όμως εις μάτην, καθώς κανείς δε φάνηκε πρόθυμος να τον βοηθήσει.

Η «γκρανγκινιολική» απόπειρα, τελικά, έληξε με την άφιξη των αστυνομικών και τη σύλληψη του άντρα, ενώ μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από τοπικό δικαστήριο, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη.

Τα λάθη -κι οι παραλήψεις- κοστίζουν ακριβά...