Συντριβή αεροσκάφους στην Κόστα Ρίκα με 12 νεκρούς

Gazzetta team
Συντριβή αεροσκάφους στην Κόστα Ρίκα με 12 νεκρούς
Το αεροσκάφος, ένα μονοκινητήριο Τσέσνα, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στο Πούντα Ισλίτα, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ακτές της Κόστα Ρίκα στον Ειρηνικό

Δέκα Αμερικανοί σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος τουρισμού συνετρίβη την Κυριακή στην Κόστα Ρίκα, ενώ οι δύο κοσταρικανοί χειριστές του είναι επίσης νεκροί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς.

«Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον θάνατο των δέκα αμερικανών επιβατών και των δύο κοσταρικανών πιλότων στο αεροπορικό δυστύχημα», ανέφερε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Twitter.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «επιβεβαίωσε τον θάνατο πολλών αμερικανών πολιτών», εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και προσέφερε τη βοήθειά του στις οικογένειες των θυμάτων. Διευκρίνισε ότι από σεβασμό στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν, δεν θα δώσει στη δημοσιότητες περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν.

Το αεροσκάφος, ένα μονοκινητήριο Τσέσνα, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στο Πούντα Ισλίτα, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ακτές της Κόστα Ρίκα στον Ειρηνικό, διευκρίνισε το υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από ένα μικρό διάδρομο στην Πούντα Ισλίτα περί τις 10:30 τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο κυριότερο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ περίπου 25 λεπτά αργότερα.

Ανήκε στην τοπική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Nature Air κι έπιασε φωτιά όταν συνετρίβη από άγνωστη ακόμη αιτία.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Nación, φλεγόμενα συντρίμμια της ατράκτου διασκορπίστηκαν σε δασική έκταση. Η εφημερίδα αναδημοσιεύει φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας Κάρλος Ιδάλγο.