Σίδνεϋ:Γιορτές με νταλίκες κι οδοφράγματα υπό τον φόβο των τζιχαντιστών (pics)

Gazzetta team
Σίδνεϋ:Γιορτές με νταλίκες κι οδοφράγματα υπό τον φόβο των τζιχαντιστών (pics)
Οι πολύνεκρες επιθέσεις των τρομοκρατών κατά τη διάρκεια των γιορτών, προκάλεσαν την εγρύγορση των αρχών ασφαλείας ακόμα και στην Αυστραλία.

Οι απειλές των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να αιματοκυλίσουν την περίοδο των εορτών τις πόλεις του δυτικού κόσμου, έχουν προκαλέσει τη διαρκή επαγρύπνηση των αρχών αλλά και των πολιτών, ενώ τα μέτρα που λαμβάνονται προληπτικά, έχουν προκαλέσει εντύπωση.

Έτσι, οι αρχές της αυστραλιανής μεγαλούπολης του Σίδνεϋ πήραν τα μέτρα τους ώστε να παρέχουν το αίσθημα της ασφάλειας σε όσους καταναλωτές βρέθηκαν στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους.

Με την τοποθέτηση εμποδίων διέλευσης μεγάλων οχημάτων αλλά και τη συνεχή επόπτευση από αστυνομικούς και κάμερες παρακολούθησης, οι αρχές της πόλης προσπαθούν να προστατέψουν τους πολίτες από επιθέσεις αυτοκτονίας, ενώ την παράσταση έκλεψαν αρκετές μεγάλες νταλίκες, οι οποίες τοποθετήθηκαν κάθετα στο δρόμο, ως μέσα αποτροπής ανάλογων πολύνεκρων επιθέσεων, όπως αυτή στη Μελβούρνη, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Τέλος, να σημειωθεί πως οι έμποροι του Σύδνεϋ υπολογίζουν ότι τα έσοδα από τις μέρες των γιορτών μπορεί να ανέλθουν ακόμα και στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.