Ανακάλυψαν δύο έργα του Ραφαήλ, σχεδόν 500 χρόνια μετά (pics & vid)

Gazzetta team
Ανακάλυψαν δύο έργα του Ραφαήλ, σχεδόν 500 χρόνια μετά (pics & vid)
Οι εργασίες συντήρησης σε αίθουσα του Βατικανού έκρυβαν μοναδικές εκπλήξεις ηλικίας 500 ετών...

Οι άνθρωποι που απασχολούνταν σε έργα συντήρησης μίας αίθουσας των παπικών ανακτόρων στο Βατικανό βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν ανακάλυψαν «κρυμμένα» δύο από τα έργα του παγκοσμίου φήμης, αναγεννησιακού ζωγράφου Ραφαήλ.

Τα συνεργεία αναστύλωσης και καθαρισμού μίας αίθουσας, που βρίσκεται στο μουσείο του Βατικανού, έμειναν με ανοιχτό το στόμα, όταν καθαρίζοντας την τοιχοποιία της αίθουσας, έπεσαν πάνω σε δύο χαμένα κι ημιτελή έργα τους ζωγράφου, τα οποία παρέμειναν κρυμμένα, επί μισό αιώνα, χωρίς κανένας να γνωρίζει την ύπαρξή τους.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, εργαζόταν για την διαμόρφωση μίας αίθουσας στα τότε παπικά ανάκτορα, για λογαριασμό του Πάπα Ιούλιου του 2ου, τότε προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ενώ τα έργα είχαν μείνει μισοτελειωμένα εξαιτίας του θανάτου του Ραφαέλ το 1520.

Οι σύχρονοι ιστορικοί της τέχνης θεωρούν ότι ο Ραφαέλ είχε ξεκινήσει να δουλεύει τα έργα του (δύο γυναικέιες φιγούρες, μία της Φιλίας και μία της Δικαιοσύνης) περίπου το 1519, ενώ μετά το θάνατό του, οι συνεχιστές του έργου του, «ξέχασαν» την ύπαρξη των δύο έργων.

Πλέον,α υτό που προέχει για τους ειδικούς είναι η ενδελεχής μελέτη των δύο έργων αλλά κι η μετέπειτα παρουσίαση τους (αν αυτό καταστεί εφικτό) στο κοινό.