Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Τραμπ για υπόθεση τρομοκρατίας

Gazzetta team
Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Τραμπ για υπόθεση τρομοκρατίας
Ο πρόεδρος Πούτιν ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη CIA για τις πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη επίδοξων τρομοκρατών.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να τον ευχαριστήσεις για τις πληροφορίες που έλαβαν οι ρωσικές αρχές από τη CIA, γεγονός που επέτρεψε στη Ρωσία να αποτρέψει μια τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός της, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα πηγές του Κρεμλίνου.

Οι πληροφορίες που παρείχε η CIA επέτρεψαν στις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αποτρέψουν μια επίθεση στον Καθεδρικό Καζάνσκι (Ναός της Παναγίας του Καζάν), στην Αγία Πετρούπολη. Χάρη σ' αυτές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι επίδοξοι τρομοκράτες, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Τραμπ και του ζήτησε να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη του στον διευθυντή της CIA και στους εργαζόμενους στην υπηρεσία. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία θα ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές εάν λάβει οποιαδήποτε πληροφορία για κάποια σχεδιαζόμενη επίθεση στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ