Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Gazzetta team
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
Τουλάχιστον 8 νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση αυτοκτονίας δύο καμικάζι σε εκκλησία του νοτιοδυτικού Πακιστάν, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κουέτα, πρωτεύουσα της πολύ ασταθούς επαρχίας Μπαλουτσιστάν, διευκρίνισε ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στην τοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών την ώρα που η κυριακάτικη λειτουργία είχε μόλις αρχίσει. Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαλουτσιστάν Σαρφράζ Μπούγκτι.

Σύμφωνα αξιωματούχους, οι δράστες φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία.

Οι φρουροί ασφαλείας της αστυνομίας αντάλλαξαν πυρά με τους δράστες. Η αστυνομία σκότωσε έναν από τους δράστες προτού αυτός καταφέρει να μπει στον κυρίως ναό. Ωστόσο, ο δεύτερος δράστης κατάφερε να φτάσει στην κύρια είσοδο του ναού, όπου και ανατινάχθηκε.

«Υπήρχαν σχεδόν 400 άνθρωποι μέσα στην εκκλησία, αλλά οι δράστες δεν μπόρεσαν να μπουν στον κυρίως ναό», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας και εξήγησε ότι υπήρχαν φρουροί, επειδή οι χριστιανικοί χώροι λατρείας αποτελούν συχνά στόχο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Οι τζιχαντιστές του ISIS πίσω από το χτύπημα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία στην Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 16 άλλων, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων της οργάνωσης Αmaq.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι δύο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν την επίθεση χωρίς όμως να δίνει στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό.

Ο Αμπντούλ Ραζάκ Σέμα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κουέτα, πρωτεύουσα της πολύ ασταθούς επαρχίας Μπαλουτσιστάν, διευκρίνισε ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στην τοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών την ώρα που η κυριακάτικη λειτουργία είχε μόλις αρχίσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι δράστες φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία.

Συνήθως, περίπου 250 πιστοί παρακολουθούν τη λειτουργία της Κυριακής αλλά την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί περισσότεροι πιστοί προσέρχονται.

Πηγή: reader.gr