Θρίλερ με τη δολοφονία του γιου πρώην Τούρκου πρωθυπουργού (pics & vid)

Gazzetta team
Θρίλερ με τη δολοφονία του γιου πρώην Τούρκου πρωθυπουργού (pics & vid)
Σε αναβρασμό είναι οι Αρχές της Τουρκίας λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ, γιου του πρώην πρωθυπουργού, Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο 38χρονος Μεχμούτ βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του, στο σπίτι του στην περιοχή Beykoz της Κωνσταντινούπολης το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Αρχικά ανακοινώθηκε πως πρόκειται για αυτοκτονία. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση η αστυνομία ανέφερε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολοφονίας και να στήθηκε ένα «σκηνικό αυτοκτονίας» για να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές.

Πλέον, ερευνάται το επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία στον τομέα των πετρελαιοειδών, ενώ θα εξεταστεί και η πρώην αρραβωνιαστικιά του. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και γείτονες του Γιαβούζ ενώ στο μικροσκόπιο θα μπούν οι τελευταίες επαφές του καθώς και οι τελευταίες τηλεφωνικές του επικοινωνίες.

Ο Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ ήταν μόνος του στο σπίτι το βράδυ της Παρασκευής. «Μπήκαμε με τη βοήθεια ενός κλειδαρά το πρωί και βρήκαμε ένα όπλο δίπλα του», δήλωσαν οι σωματοφύλακες του στη μαρτυρία τους. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες χώρισε από την σύζυγο του μετά από τρία χρόνια κοινής πορείας.

Ο πατέρας του Μεχμούτ και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ήταν στις ΗΠΑ όταν πληροφορήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το θάνατο του γιου του.

Σύμφωνα με τον Σοϊλού ο Μεχμούτ Γιλμάζ άφησε την τελευταία του πνοή περίπου στις 9:00 (τοπική ώρα) της Παρασκευής. Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, 70 ετών, του κεντροδεξιού Κόμματος Μητρότητας (ANAP) υπηρέτησε τρεις θητείες ως πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Πηγή: reader.gr