Υπουργός Άμυνας πΓΔΜ: «Μόνο σαν τουρίστες θα καταλάβουμε την Ελλάδα»

Gazzetta team
Υπουργός Άμυνας πΓΔΜ: «Μόνο σαν τουρίστες θα καταλάβουμε την Ελλάδα»
Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα τόνισε πως κανείς δεν έχει εδαφικές βλέψεις στην πΓΔΜ.

«Κανείς στην πΓΔΜ δεν έχει εδαφικές βλέψεις, κυριολεκτικά κανείς. Είναι για γέλια. Μόνο σαν τουρίστες μπορεί να καταλάβουμε την Ελλάδα όταν ξεχυθούμε στις ελληνικές παραλίες», υποστήριξε μέσα από τον Guardian η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ.

Όπως αναφέρει στο βρετανικό μέσο, «ο επόμενος χρόνος είναι κρίσιμος. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχουν εξελίξεις, οι άνθρωποι δεν περιμένουν να λυθούν τα πάντα αύριο, αλλά αναμένουν πρόοδο επειδή έχουμε κολλήσει εδώ και 1ο χρόνια. Αυτό που θα συμβεί είτε θα εμπνεύσει είτε θα απογοητεύσει τα Βαλκάνια».

Όπως αναφέρει η Σεκερίνσκα, επιθυμία της κυβέρνησης των Σκοπίων είναι να βρεθεί ένας τρόπος να τερματιστεί η διαμάχη με την Ελλάδα για το όνομα που θα χρησιμοποιεί διεθνώς η χώρα. «Θέλουμε μια λύση που να μην βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα ή να θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά μας. Αλλά χρειάζονται δύο για να χορέψει κανείς τανγκό και ελπίζουμε ότι η ελληνική πλευρά θα είναι εξίσου αφοσιωμένη».
Παρόμοιες θέσεις έχει εκφράσει σε συνεντεύξεις του και ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, επιχειρώντας να υπάρξει μία μεταστροφή του ποούτως ώστε να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη και να διευκολυνθεί η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας είπε ότι είναι «ένα ευαίσθητο θέμα και δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για τους Έλληνες πολιτικούς. Παράλληλα υπογράμμισε τη βούλησή του, «να προσπαθήσουμε να καταλάβει ο ένας τον άλλο και να ενθαρρύνουμε την εξεύρεση λύσης, η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές».

Πηγή: reader.gr