Συγκεκριμένα το ακροδεξιό κόμμα «Ελευθερία» ανακοίνωσε πως ένας νόμος που θα είχε ισχύ το 2018 και απαγόρευε οριστικά το τσιγάρο σε όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια καταργείται.

Ο αρχηγός του κόμματος, Χανς Κρίστιαν Στράτσε είπε πως η κατάργηση αυτή συμφωνήθηκε στις συζητήσεις που είχαν με το συντηρητικό κόμμα με το οποίο συνεργάζονται μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και πως πρόκειται για μία απόφαση που σέβεται την «ελευθερία του ατόμου».

«Είμαι περήφανος γι' αυτή την εξαιρετική λύση που εξυπηρετεί και τους μη καπνιστές και τους καπνιστές, αλλά και τους ιδιοκτήτες των μπαρ και των εστιατορίων» δήλωσε ο Στράτσε, ο οποίος είχε υποσχεθεί στα social media πως θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας.

«Η ελευθερία της επιλογής συνεχίζεται. Η βιωσημότητα των εστιατορίων, ιδιαίτερα των μικρών, εξασφαλίστηκε. Χιλιάδες δουλειές που απειλούταν, σώθηκαν» είπε ο Στράτσε, ο οποίος είναι ο ίδιος καπνιστής.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης στην Αυστρία ο κόσμος μπορεί να καπνίσει σε ξεχωριστούς χώρους που βρίσκονται μέσα σε εστιατόρια, κάτι που επρόκειτο να καταργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, με τον συγκεκριμένο νόμο που θα ίσχυε από τον Μάιο του 2018.

Στους χώρους αυτούς πάντως απαγορεύονται οι ανήλικοι.

Πηγή: reader.gr