«Καζάνι» που βράζει η Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται οι οδομαχίες και οι διαδηλώσεις (pics & vid)

Gazzetta team
«Καζάνι» που βράζει η Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται οι οδομαχίες και οι διαδηλώσεις (pics & vid)
Επί ποδός πολέμου βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι σε χώρες της Μέσης Ανατολής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τα Παλαιστινιακά εδάφη θυμίζουν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες, οπότε και κορυφώθηκαν τα βίαια επεισόδια, έχασαν τη ζωή τους συνολικά τέσσερα άτομα και έχουν τραυματιστεί περισσότερα από χίλια.

Οι διαδηλωτές από τη Γάζα ως τη Ραμάλα και από τη Βηθλεέμ ως τη Χεβρώνα βάζουν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων δημιουργώντας οδοφράγματα, με τους ισραηλινούς στρατιώτες να ανταπαντούν με δακρυγόνα και αληθινά πυρά.

Έκκληση για «σύνεση και αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος , ενώ παρέμβαση έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που διεμήνυσε ότι «δεν θα εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους τρομοκράτη που σκοτώνει παιδιά».

Μυρίζει... μπαρούτι

Στον Λίβανο, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν μια διαδήλωση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στη βόρεια Βηρυτό, ενώ σημειώθηκαν και πολλοί τραυματισμοί.

Στο Κάιρο εκατοντάδες άνθρωποι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις σε πολλά πανεπιστήμια.

Στο Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου, διοργανώθηκε ογκώδης διαδήλωση.

ΣτηΤζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν, οι συγκεντρωμένοι έκαψαν ένα ομοίωμα του Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στην Αμερική, τον Τραμπ και το Ισραήλ».

Στην Τζακάρτα, περίπου 5.000 Ινδονήσιοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Κωνσταντινούπολη.


Πηγή: reader.gr