Σαουδάραβας πρίγκιπας ο αγοραστής του πίνακα του Ντα Βίντσι (pic)

Gazzetta team
Σαουδάραβας πρίγκιπας ο αγοραστής του πίνακα του Ντα Βίντσι (pic)
Σε έναν βαθύπλουτο Σαουδάραβα πρίγκιπα πωλήθηκε τελικά το εκπληκτικό δημιούργημα του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου και πανεπιστήμονα.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμαντ είναι ο μυστηριώδης αγοραστής του πίνακα «Ο Σωτήρας του κόσμου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που πωλήθηκε σε δημοπρασία τον Νοέμβριο για το ποσό-ρεκόρ των 450,3 εκατ. δολαρίων!

Είναι ένας από τους 5.000 πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς ιστορικό μεγάλου συλλέκτη έργων τέχνης.

Ο πρίγκιπας, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal φέρεται να κατέφυγε σε μεσάζοντα προκειμένου να αγοράσει το έργο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο μεσάζων του πρίγκιπα διαδόχου είναι ο πρίγκιπας Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud, έγραφε την Τετάρτη η εφημερίδα, ο οποίος φέρεται να διαβίβασε την εντολή στον οίκο Κρίστις που οργάνωσε την πώληση.

Την Τετάρτη, το Μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι, που εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ότι ο πίνακας θα εκτεθεί στις αίθουσες του.

Ο πίνακας που κατείχε προηγουμένως το ρεκόρ του πιο ακριβού στον κόσμο, οι «Γυναίκες του Αλγερίου» του Πικάσο, πωλήθηκε αντί 179 εκατ. δολ. το 2015.

Πηγή: reader.gr