Στην Σλοβενία κάνουν απεργία οι μυστικοί πράκτορες!

Gazzetta team
Στην Σλοβενία κάνουν απεργία οι μυστικοί πράκτορες!
Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι οι απεργίες αποτελούν το «εθνικό σπορ» των Ελλήνων, όμως οι Σλοβένοι φαίνεται πως είναι αρκετά βήματα πιο μπροστά...

Καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις μισθών ζητούν περίπου 300 μυστικοί πράκτορες της Σλοβενίας, οι οποίοι ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως ανέφερε η σλοβενική εφημερίδα Dnevnik και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι πράκτορες της Σλοβενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (Sova) εκπληρώνουν μόνο τα βασικά τους καθήκοντα.

Οι μυστικοί αστυνομικοί δεν διατηρούν επίσημα το δικαίωμα στην απεργία, όμως αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη μορφή πάλης διεκδικώντας μία γενναία αύξηση στον μηνιαίο μισθό τους.

Σύμφωνα με άλλα σλοβένικα μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία λαμβάνουν 750 με 1.000 ευρώ μηνιαίως και ενώ ο μέσος μισθός στη Σλοβενία φτάνει τα 1.047 ευρώ.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την κήρυξη της απεργίας, όμως υποστήριξε ότι «εκτελούνται χωρίς προβλήματα όλα τα κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια και τα άλλα συμφέροντα του κράτους καθήκοντα των πρακτόρων».

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ