Έμεινε στη φυλακή για σχεδόν μισό αιώνα κι αποδείχθηκε... αθώος (pics & vid)

Gazzetta team
Έμεινε στη φυλακή για σχεδόν μισό αιώνα κι αποδείχθηκε... αθώος (pics & vid)
Η συγκλονιστική υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο πριν 14 χρόνια μετά από την έρευνας τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο Wilbert Jones ήταν μόλις 19 ετών όταν συνελήφθη για την απαγωγή και την σεξουαλική κακοποίηση μίας 21χρονης νοσοκόμας στο Baton Rouge της Λουισιάνα το μακρινό 1971.

Παρά το γεγονός ότι η περιφραφή του δράστη δεν ταίριαζε με τον Jones και ο ίδιος αρνούταν κατηγορηματικά τις καταγγελίες, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Οι ελπίδες του ανζωπυρώθηκαν τρία χρόνια αργότερα, όταν η τοπική αστυνομία συνέλαβε έναν άλλο άντρα για παρόμοιες επιθέσεις, ο οποίος μάλιστα ταίριαζε απόλυτα και στην περιγραφή του υπόπτου από την νοσοκόμα.

Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης καταδικάζοντάς τον σε ισόβια, χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης.

Ο Jones, μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες απευθύνθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή, Innocence Project, η οποία καικατόρθωσε να οδηγήσει την υπόθεση σε επανεκδίκαση, μια διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα.

Ευτυχώς, μετά από 14 χρόνια και δύο δικαστικές αποφάσεις, ο 65χρονος σήμερα άντρας αποφυλακίστηκε, έχοντας ξοδέψει στα κελιά των αμερικανικών φυλακών σαράντα πέντε και πλέον χρόνια.