Αντάρτες εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων

Gazzetta team
Αντάρτες εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων
Σε μία επίθεση υψηλού συμβολισμού προχώρησαν οι αντάρτες της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από την ιρανική κυβέρνηση.

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, φέρονται να έχουν εκτοξεύσει πύραυλο κατά του πυρηνικού σταθμού του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους, στην οποία όμως δεν δίνουν σχετικές αποδείξεις.

Μέχρι στιγμής ο ισχυρισμός των Χούτι δεν επιβεβαιώνεται από τα ΗΑΕ.

Οι φιλοϊρανοί Χούτις, ελέγχουν μεγάλο μέρος της επικράτειας της Υεμένης και δηλώνουν πως το Άμπου Ντάμπι, μέλος του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που επιτίθεται στην Υεμένη από το 2015, ήταν στο στόχαστρό τους.

«Η... υπηρεσία πυραύλων ανακοινώνει ότι εκτόξευσε πύραυλο προς το αλ Μπαρακά και τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Άμπου Ντάμπι» ανακοινώνει η ιστοσελίδα, χωρίς να δίνει άλλα στοιχεία. Το Μπαρακά, το οποίο κατασκευάζεται από την Korea Electric Power Corporation, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να είναι πλέον λειτουργικό το 2018, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας του Εμιράτου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι Χούτις ισχυρίζονται πως εκτόξευσαν πύραυλο ενάντια στα ΗΑΕ. Λίγους μήνες πριν ισχυρίζονταν πως είχαν πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου και πάλι προς τα Εμιράτα.

Πηγή: reader.gr