Με αντίποινα απειλούν τους Σαουδάραβες οι αντάρτες της Υεμένης

Gazzetta team
Με αντίποινα απειλούν τους Σαουδάραβες οι αντάρτες της Υεμένης
Οι διοικητές των ανταρτών Χούτι, που μάχονται εναντίον της επίσημης κυβέρνησης της Υεμένης, εξαπέλυσαν απειλές εναντίον της γειτονικής συμμάχου της κυβέρνησης, σε περίπτωση που συνεχιστεί ο αποκλεισμός λιμανιών κι αεροδρομίων από τον αραβικό συνασπισμό.

Ο ηγέτης των ανταρτών Χούτι της Υεμένης απείλησε σήμερα τη Σαουδική Αραβία με αντίποινα, στην περίπτωση που συνεχιστεί ο αποκλεισμός της εμπόλεμης χώρας, τονίζοντας ότι το κίνημά του «ξέρει πολύ καλά (ποιοι στόχοι) θα προκαλέσουν μεγάλη οδύνη στο Ριάντ».

«Προειδοποιούμε τις επιτιθέμενες δυνάμεις να μην συνεχίσουν τον αποκλεισμό», είπε ο Αμπντελμάλεκ Αλ Χούτι σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μασίρα, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες.

«Αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός, ξέρουμε πολύ καλά (ποιοι στόχοι) θα προκαλέσουν μεγάλη οδύνη και πώς να τους πλήξουμε», πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία ενίσχυσε τον αποκλεισμό της Υεμένη αφότου οι Χούτι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο που αναχαιτίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Ριάντ, στις 4 Νοεμβρίου.

Ο αποκλεισμός άρθηκε εν μέρει την περασμένη εβδομάδα, μετά τις έντονες διεθνείς πιέσεις που δέχτηκε το Ριάντ.

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει προκαλέσει «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ