Επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα και συνάντησε τον ανιψιό του μετά από μισό αιώνα (pics & vid)

Gazzetta team
Επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα και συνάντησε τον ανιψιό του μετά από μισό αιώνα (pics & vid)
Η συγκλονιστική ιστορία ενός Εβραίου, που επιβίωσε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη ναζιστική θηριωδία και στα 102 του χρόνια επανασυνδέθηκε με την χαμένη οικογένειά του.

Ο Eliahu Pietruszk, ένας 102χρονος Εβραίος από την Πολωνία, είχε μία πολύ ταραγμένη ζωή.

Μόλις στα 17 του, διέφυγε από την πατρίδα του όταν τα ναζιστικά στρατεύματα από την Γερμανία εισέβαλαν στα πολωνικά εδάφη, στις απαρχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Χωρίς να κρατήσει επαφή με κανέναν συγγενή του, αρχικά διέφυγε προς τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ στη συνέχεια έφτιαξε τη ζωή του, κάνοντας οικογένεια στην Ευρώπη, αγνοώντας ότι ένας από τους αδερφούς του, είχε επιβιώσει επίσης, ζώντας στη Ρωσία.

Δυστυχώς, ο αδερφός του Eliahu δεν κατάφερε να ζήσει για να ξανασυναντήσει τον αδερφό του, όμως ο 66χρονος ανιψιός του Alexander, μόλις έμαθε για την ύπαρξη του υπέρ-αιωνόβιου συγγενή του, πήρε αμέσως την απόφαση να τον συναντήσει.

Η συγκινητική συνάντηση, διευθετήθηκε μέσω οργανώσεων που βοηθούν επιζώντες του Ολοκαυτώματος να επανενωθούν με χαμένα μέλη των οικογενειών τους και συνέβη στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, όπου μετέβη από τη Ρωσία, ο ανιψιός του υπερήλικα για να τον συναντήσει.

Η συνάντηση συνέβη σε εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα, ενώ κανείς από τους παριστάμενους δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την επανένωση μίας οικογένειας, που ήταν χωριστά για δεκαετίες ολόκληρες.

Υπολογίζεται, ότι κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο κάτω από φρικιαστικές συνθήκες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες για να γλυτώσουν από τα κρεματόρια και τις εκτελέσεις.