Άθεοι οργανώνουν φιλανθρωπικές δράσεις για τους άστεγους (pics & vid)

Gazzetta team
Άθεοι οργανώνουν φιλανθρωπικές δράσεις για τους άστεγους (pics & vid)
Σε μία πρωτοβουλία, που ήδη απασχολεί τα αμερικανικά ΜΜΕ, μία δικτύωση άθεων βοηθά τους άστεγους συνανθρώπους τους, συλλέγοντας ρούχα και τρόφιμα.

Η σχέση των κατοίκων των ΗΠΑ με τη θρησκεία είναι κάτι παραπάνω από «θερμές» γεγονός που αποτυπώνεται σε όλες τις μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δεκάδες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις από όλες τις θρησκευτικές τάσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πολιτείες, όμως η δράση των παρακάτω ανθρώπων ξεφεύγει από αυτά τα πλαίσια.

Δεκάδες άθεοι πολίτες από την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, αποφάσισαν να αποδείξουν ότι η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των θρησκευόμενων αλλά οποιουδήποτε θέλει να προσφέρει σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Έτσι ξεκίνησαν να συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους συμπολίτες του, παρά το γεγονός ότι λίγα χρόνια πριν είχαν εκδιωχθεί κακήν κακώς από αντίστοιχη πρωτοβουλία κάποιων χριστιανών πιστών.

Οι άθεοι της κοινότητας Atheist Alliance in Spartanburg μαζεύον ζεστά ρούχα κι εσώρουχα, γάντια, αδιάβροχα και σκηνές, ενώ τα δωρίζουν κάθε μήνα σε περισσότερους από 100 άστεγους συμπολίτες τους.

Στην πρωτοβουλία, στη οποία συμμετέχουν πλέον και θρησκευόμενοι πολίτες, είναι κοινώς παραδεκτό ότι «η προσφορά στον συνάνθρωπο δεν αποτελεί θέμα πίστης στην ύπαρξη του Θεού, αλλά μία απαιτούμενη συνεισφορά προς τους συνανθρώπους τους,που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες».

Η προσφορά τους αποτελεί μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, ενώ όπως σημειώνει ένας εκ των ιδρυτών της κοινότητας, ο σκηνοθέτης Shane Hammac, «αυτός είναι ο τρόπος που επιλέξαμε να δώσουμε πίσω λίγη από την αγάπη και την αξιοπρέπεια που χρειάζεται ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο».