Slogun:Ο Γιουλ έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της EuroLeague και αυτός με τα περισσότερα μπινελίκια από οπαδούς

FOLLOW US

Slogun:Ο Γιουλ έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της EuroLeague και αυτός με τα περισσότερα μπινελίκια από οπαδούς
BWIN stripe gif

Επιστήμονες μελετούν την κλωνοποίηση λιονταριού ηλικίας 50.000 ετών (pics & vid)

Gazzetta team
Επιστήμονες μελετούν την κλωνοποίηση λιονταριού ηλικίας 50.000 ετών (pics & vid)
Η ανακάλυψη ενός λιονταριού από την Εποχή των Παγετώνων έχει προκαλέσει… φρενίτιδα στους επιστήμονες που ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να το κλωνοποιήσουν και έτσι να επαναφέρουν στη ζωή ένα είδος ζώου που έχει εξαφανιστεί.
Τα λιοντάρια που ζούσαν στις σπηλιές εξαφανίστηκαν πριν από 50.000 χρόνια! Ερευνητές ανακάλυψαν το νεαρής ηλικίας λιοντάρι τέλεια «διατηρημένο» με τη γούνα του στον ποταμό Tirekhtykh της Σιβηρίας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το λιονταράκι ήταν οχτώ εβδομάδων όταν έχασε τη ζωή του, ωστόσο δεν μπορούν να εξακριβώσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του. Η περιοχή στην οποία βρέθηκε καλύπτεται από πάγο και οι συνθήκες αυτές είναι που διατήρησαν το σώμα του λιονταριού σε αυτήν την εξαιρετικά καλή κατάσταση.

Τα Λιοντάρια των Σπηλαίων ζούσαν σε περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου πριν εξαφανιστούν. Το μόνο που ξέρουμε γι αυτά προέρχεται από ζωγραφικές απεικονίσεις των πρώιμων ανθρώπων στις οποίες τα λιοντάρια κυνηγούν σε αγέλες.

Ο Δρ Άλμπερτ Προτοπόποβ της Ακαδημίας Επιστημόνων της Sakha ανακάλυψε το λιονταράκι: «Είναι τέλεια διατηρημένο. Οι ιστοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν υπάρχουν τραύματα στο σώμα του» δήλωσε στους Times της Σιβηρίας.

«Ελπίζουμε πως η καλή του κατάσταση θα δημιουργήσει ελπίδες για να κλωνοποιήσουμε ζώα που έχουν εξαφανιστεί», συμπλήρωσε.

Επιστήμονες θέλουν να «αναστήσουν» λιοντάρι που πέθανε πριν από 50.000 χρόνια (pics & vid) - Media Gallery 5

Το λιοντάρι που βρέθηκε ζυγίζει τέσσερα κιλά και έχει μήκος 45 εκατοστά. Οι ερευνητές δεν μπορούν να διαπιστώσουν το φύλο του αφού στα νεογέννητα λιοντάρια δεν προσδιορίζεται αμέσως. Όμως η μελέτη της οδοντοστοιχίας του που δείχνει και την ακριβή ηλικία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια!

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται Λιοντάρια των Σπηλαίων. Ήταν το 2015 όταν ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά δύο προιστορικά αιλουροειδή στη Σιβηρία.

Επιστήμονες θέλουν να «αναστήσουν» λιοντάρι που πέθανε πριν από 50.000 χρόνια (pics & vid) - Media Gallery 4

Το ευρασιατικό λιοντάρι των σπηλαίων θεωρείται από ορισμένους ειδικούς υποείδος του σύγχρονου αφρικανικού λιονταριού, με την ονομασία Panthera leo spelaea, ενώ άλλοι το κατατάσσουν στο ξεχωριστό είδος Panthera spelaea, ή πάνθηρας των σπηλαίων.

Εμφανίστηκε κατά την Πλειστόκαινο περίοδο, πριν από περίπου 370.000 χρόνια, και είχε μεγάλη γεωγραφική εξάπλωση στο βόρειο ημισφαίριο, από τη Βρετανία μέχρι τη Σιβηρία και την Αλάσκα.

Όπως το τριχωτό μαμούθ και πολλά ακόμα μεγαλόσωμα ζώα της τελευταίας εποχής των παγετώνων, το λιοντάρι των σπηλαίων εξαφανίστηκε μυστηριωδώς όταν η θερμοκρασία ανέβηκε.

Τα λιοντάρια που βρέθηκαν το 2015:

Επιστήμονες θέλουν να «αναστήσουν» λιοντάρι που πέθανε πριν από 50.000 χρόνια (pics & vid) - Media Gallery

Επιστήμονες θέλουν να «αναστήσουν» λιοντάρι που πέθανε πριν από 50.000 χρόνια (pics & vid) - Media Gallery 2

Επιστήμονες θέλουν να «αναστήσουν» λιοντάρι που πέθανε πριν από 50.000 χρόνια (pics & vid) - Media Gallery 3

Πηγή: reader.gr