Χάκερς πολεμούν το ISIS μέσω... πορνογραφίας

Gazzetta team
Χάκερς πολεμούν το ISIS μέσω... πορνογραφίας
Σε μία ασυνήθιστη μορφή εναντίωσης στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε μία ομάδα Ιρακινών χάκερς.

Έψαχναν να βρουν έναν τρόπο για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος για τις θηριωδίες του στο Ιράκ και τη Συρία.

Και βρήκαν τον καλύτερο τρόπο, αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα.

Οι Ιρακινοί χάκερς της ομάδας DaeshGram (μία λέξη που συνδυάζει το ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους Da-Esh και την εφαρμογή του Instagram) αποφάσισαν να γεμίσουν τα μέσα επικοινωνίας μεταξύ των τζιχαντιστών με πορνογραφικό περιεχόμενο, με σκοπό να σπείρουν τη διχόνοια και την αναστάτωση μεταξύ των θρησκόληπτων μαχητών του ISIS.

Μεταξύ των φωτογραφιών που διέρρευσαν στα τζιχαντιστικά «κανάλια επικοινωνίας» όπως το πρακτορείο Amaq, ήταν κι η γυμνή απεικόνιση μίας γυναίκας, η οποία εμφανιζόταν να βρίσκεται στα εγκαίνια ενός γραφείου τύπου της ηγεσίας του ISIS, σε μία προσπάθεια να εμπλακούν κι οι στρατιωτικοί ηγέτες του Χαλιφάτου.

Η δράση των χάκερς αποδείχθηκε πετυχημένη, καθώς τα μέλη της ηγεσίας συμβούλευσαν τουςπιστούς του Χαλιφάτου να μην εμπιστεύονται το Amaq, γεγονός που οδήγησε ακόμα και σε συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη απόπειρα τέτοιου είδους,ακθώς πριν λίγο καιρό μία άλλη ομάδα χάκερς, η WachulaGhost, είχε γεμίσει τους τζιχαντιστικούς λογαριασμούς στα social media με εικόνες πορνογραφίας με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο.