H Βlack Friday στην Φινλανδία είναι απλώς... Παρασκευή (pics & vid)

Gazzetta team
H Βlack Friday στην Φινλανδία είναι απλώς... Παρασκευή (pics & vid)
Μπορεί στο άκουσμα της Black Friday, συνειρμικά, να έρχονται στο μυαλό μας εικόνες ποδοπατήματος, καταναλωτικού ντελίριου, τσακωμών για την σειρά και λιποθυμίες, όμως οι βόρειοι φίλοι μας από τη χώρα του Άι-Βασίλη δεν έχουν τέτοιες έγνοιες...

Εικόνες από πολύβουα πολυκαταστήματα και mall με ατελείωτες ουρές «πεινασμένων» καταναλωτών κάνουν από το πρωί το γύρο του διαδικτύου.

Την μερίδα του λέοντος κερδίζουν με διαφορά οι καταναλωτές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, γνωστοί για την καταναλωτική τους μανία, ειδικά σε τέτοιες περιστάσεις.

Αντίστοιχες εικόνες, βέβαια, συναντήσαμε και στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς είναι γνωστό πως ό,τι κάνουν μόδα οι Αμερικάνοι, το ακολουθούν πιστά κι οι Ευρωπαίοι, με εικόνες συνωστισμού και φρενίτιδας σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι μόνοι, όμως, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ήταν οι κάτοικοι της Φινλανδίας, καθώς αντιμετώπισαν τις τεράστιες εκπτωτικές ευκαιρίες της δικής τους Black Friday σαν να ήταν μία οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Ούτε φωνές ούτε σπρωξίματα ούτε άλλες «ομορφιές» που συναντήσαμε ακόμα και σε ελληνικές πόλεις.

Στοιχισμένοι στην ουρά, ένας- ένας μπαίνουν στα καταστήματα με τις εκπτώσεις, χωρίς καμία απολύτως ένταση, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως η διαφορά κουλτούρας μεταξύ των Φινλανδών και του υπόλοιπου κόσμου δεν είναι απλά μεγάλη αλλά χαώδης.