Σπάνιος λευκός κροκόδειλος βρέθηκε σε ποταμό της Αυστραλίας (pics)

Gazzetta team
Σπάνιος λευκός κροκόδειλος βρέθηκε σε ποταμό της Αυστραλίας (pics)
Ένα μοναδικό θέαμα αντίκρισαν τουρίστες που συμμετείχαν σε κρουαζιέρα στον ποταμό Adelaide, στη βόρεια Αυστραλία.

Ένας σπάνιος, λευκός κροκόδειλος εντοπίστηκε να κολυμπάει στο ποταμό.

Η Εταιρεία Διαφύλαξης και Προστασίας της Βόρειας Επικράτειας (NT Conservation and Protection Society), ονόμασε τον κροκόδειλο «Pearl» (Πέρλα). Το ερπετό «βρισκόταν εντός της περιοχής ενός μεγάλου αρσενικού, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί είναι θηλυκό» ανέφερε η ιδρύτρια της άτυπης περιβαλλοντικής οργάνωσης στο Smithsonian.com.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της οργάνωσης, το μήκος του κροκόδειλου είναι τρία μέτρα.

Σε ανάρτηση στο Facebook η Εταιρεία Διαφύλαξης και Προστασίας της Βόρειας Επικράτειας εικάζει ότι η Pearl είναι απόγονος του διάσημου κροκόδειλου της Αυστραλίας με μαύρο σώμα και λευκό κεφάλι. Ο κροκόδειλος, στον οποίο είχε δοθεί το όνομα Μάικλ Τζάκσον, ζούσε στον ίδιο ποταμό και πυροβολήθηκε το 2014 όταν επιτέθηκε και σκότωσε έναν 57χρονο ψαρά.

Η υπομελάνωση ή μειωμένη ποσότητα χρωστικής μελανίνης είναι η αιτία του λευκού δέρματος του ζώου, δήλωσε στο BBC ο Άνταμ Μπρίτον, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Τσαρλς Ντάργουιν. Είναι γενετική διαταραχή ή οφείλεται στην υπερβολική θερμότητα κατά την περίοδο επώασης των αβγών, εξήγησε.

Ο ερευνητής ανέφερε στο BBC ότι δεν είναι ασυνήθιστο να γεννιούνται κροκόδειλοι με υπομελάνωση. Αλλά επειδή οι λευκοί κροκόδειλοι γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί στα αρπακτικά, είναι σπάνιο να φτάσουν στην ενηλικίωση.


Πηγή: reader.gr