Η ιστορία πίσω από το «O'Naturel», το εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι

Gazzetta team
Η ιστορία πίσω από το «O'Naturel», το εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι
Βγάλτε το παλτό, το πουκάμισο, βγάλτε τα πάντα. Προχωρήστε με αδαμιαία περιβολή και καθίστε στο τραπέζι: στις αρχές Νοεμβρίου, το πρώτο παρισινό εστιατόριο για γυμνιστές άνοιξε τις πύλες του.

Καλώς ήρθατε στο «O'Naturel». Ένα μεγάλο ριντό καλύπτει τη βιτρίνα του ρεστοράν, που σκόπιμα δεν διακρίνεται εύκολα στην ήσυχη οδό Γκραβέλ στο ανατολικό Παρίσι. Μόνο το όνομα και ένα μενού δείχνουν στους πελάτες ότι χτυπούν τη σωστή πόρτα.

Η ιδέα για τη λειτουργία του εστιατορίου ανήκει στους δίδυμους Μάικ και Στεφάν Σααντά, 42 ετών, γέννημα θρέμμα της γειτονιάς αυτής, πρώην ασφαλιστές, που δεν κάνουν γυμνισμό Τα δύο αδέλφια αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να «κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν» τους γυμνιστές αλλά και να αντιληφθούν πως υπάρχει ζήτηση σε αυτόν τον τομέα.

Στο ρεστοράν των Σααντά στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ο πελάτης καλείται να αφήσει τα ρούχα και τον υπολογιστή του στο βεστιάριο, σε ειδικές θυρίδες που κλειδώνουν. Κρατά μόνο τις παντοφλίτσες που έχει φέρει από το σπίτι (εξαιρούνται οι γυναίκες που μπορούν, αν θέλουν, να συνεχίσουν να φορούν τα ψηλοτάκουνά τους). «Ο ρόλος μας είναι να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα. Από τη στιγμή που μπαίνουν στην αίθουσα, τους συνοδεύουμε στο τραπέζι τους, τους καθησυχάζουμε λέγοντας ότι δεν είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους».

Μέσα στη μικρή αίθουσα με τους μπλε τοίχους, τα 20 τραπέζια και τη λιτή διακόσμηση, τα καθίσματα στις καρέκλες σκεπάζονται από μαύρο κάλυμμα μιας χρήσης για λόγους υγιεινής. Τα μόνα υφάσματα στο ρεστοράν είναι τα τραπεζομάντηλα, οι πετσέτες φαγητού και τα ρούχα των πέντε εργαζομένων στο ρεστοράν, που είναι οι δύο διευθυντές που εξυπηρετούν, και άλλοι τρεις εργαζόμενοι στην κουζίνα, καθώς αυτοί σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να είναι ντυμένοι.

Το μικρό εστιατόριο που επιδιώκει να γίνει γαστρονομικό στέκι λειτουργεί μόνο βραδινές ώρες, από τις 19.30 έως τις 23. 00 και η κράτηση είναι υποχρεωτική. Προτείνει εκλεπτυσμένη κουζίνα με περιορισμένο αριθμό πιάτων και επιδόρπιων και μια επιλογή καλών κρασιών, όπως τα μπιστρό. Η τιμή κατ' άτομο κυμαίνεται από 39 έως 49 ευρώ με ένα μενού vegan ως επιλογή.

Χιλιάδες Γάλλοι που δηλώνουν λάτρεις του γυμνισμού αναμένεται να δοκιμάσουν την εμπειρία αυτή. Πάντως τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, η πλειονότητα των πελατών ήταν άνδρες.


Το 12ο διαμέρισμα φιλοδοξεί να είναι το κέντρο του παρισινού γυμνισμού. Πράγματι εκεί υπάρχει ήδη δημοτική πισίνα, η οποία τρεις ημέρες της εβδομάδας διατίθενται στους γυμνιστές. Το φετινό καλοκαίρι άνοιξε επίσης χώρος για γυμνιστές στην καρδιά του δάσους της Βενσέν που έμεινε ανοικτός έως τις 15 Οκτωβρίου, για να κλείσει για χειμώνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για o'naturel