Ο βαρύτερος άντρας στον κόσμο ζυγίζει περίπου 600 κιλά και κάνει.. δίαιτα (pics)

Gazzetta team
Ο βαρύτερος άντρας στον κόσμο ζυγίζει περίπου 600 κιλά και κάνει.. δίαιτα (pics)
Ο παχύσαρκος άντρας καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να απαλλαγεί από τα 600 περίπου κιλά του, ενώ οι προσπάθειά του θα ενταθεί με τη βοήθεια χειρούργων και διαιτολόγων.

Μετά από πολύμηνη δίαιτα που έκανε υπό ιατρική παρακολούθηση, ο 33χρονος που είχε φτάσει τα 595 κιλά, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε χειρουργείο.

Ο Juan Pedro Franco δίνει τη δική του μάχη με την παχυσαρκία από την εφηβεία του και τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής του τα έχει περάσει στο κρεβάτι. Στόχος του είναι να μπορέσει τουλάχιστον να φτάσει στο μισό βάρος και κατόπιν να κατέβει στα 120 κιλά.

Ο Franco έκανε δίαιτα για τρεις μήνες σε ειδική κλινική και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει 175 κιλά. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, «μπορώ, πλέον, να κινούμαι, να κάθομαι στο κρεβάτι μόνος μου, να ξαπλώνω χωρίς βοήθεια. Αυτά ήταν πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω. Τώρα έχω μεγαλύτερη αυτονομία, μεγαλύτερη ελευθερία».

Κυρίως, όμως, είναι εφικτό για τον 33χρονο να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να υποβληθεί σε επέμβαση.

Όπως εξήγησε ο γιατρός του, Jorge Castaneda, «πρέπει να θυμόμαστε ότι έχει δύο όγκους στα πόδια, μεγάλο περίσσευμα δέρματος και δεν είναι κάτι εύκολο».

Πηγή: reader.gr