Το Brexit δεν τρομάζει τους Έλληνες φοιτητές

Gazzetta team
Το Brexit δεν τρομάζει τους Έλληνες φοιτητές
Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, παρά το Brexit και την αβεβαιότητα που επικρατεί για το τι θα ισχύσει στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2019.
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αλλά και από την συμμετοχή στις εξετάσεις IELTS (International English Language Testing System) που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο στη χώρα μας. Μάλιστα, σύμφωνα με την Κατερίνα Φέγγαρου, Education Marketing Manager του Βρετανικού Συμβουλίου στο τελευταίο διήμερο ενημέρωσης για τις σπουδές στη Βρετανία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα εκδήλωσαν ενδιαφέρον περισσότερα από 3.000 Έλληνες.

Σημαντικό είναι και το ενδιαφέρον των πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας να συνεχίσουν να δέχονται φοιτητές από την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχαν 54 πανεπιστήμια, περισσότερα από το ένα τρίτο όσων λειτουργούν στη Μεγάλη Βρετανία. Εξάλλου, η Ελλάδα με 11.000 φοιτητές αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη δύναμη φοιτητών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ίδια η Ένωση Βρετανικών Πανεπιστημίων δίνει διαβεβαιώσεις ότι ανεξαρτήτως του Brexit οι φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσουν να είναι ευπρόσδεκτοι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Εξάλλου, σίγουρα μέχρι τον Μάρτιο του 2019 η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ το οποίο σημαίνει πως οι πολίτες των κρατών-μελών έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους βρετανούς πολίτες.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Βρετανικού Συμβουλίου όσοι γραφτούν και στην ακαδημαϊκή χρονιά του 2018 (δηλαδή του χρόνου) θα έχουν ίδια δίδακτρα με τους βρετανούς φοιτητές για όλη την διάρκεια της φοίτησής τους. Το τι θα ισχύσει για τους φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους από το 2019 και έπειτα, μένει να φανεί από τις συνομιλίες Βρετανίας – ΕΕ.

Νέα καμπάνια από το Βρετανικό Συμβούλιο

Με το ενδιαφέρον πολλών νέων Ελλήνων για σπουδές αλλά και για δουλειά στη Μεγάλη Βρετανία, το Βρετανικό Συμβούλιο ξεκίνησε μια νέα καμπάνια για τις εξετάσεις IELTS που διενεργεί στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια με κεντρικό μήνυμα: «Όσο πιο δυνατά τα φτερά, τόσο πιο λαμπρό το μέλλον σου. Η επιλογή είναι δική σου».

Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση της νέας καμπάνιας η Μαρία Ανδρέου, Business Development Manager του Βρετανικού Συμβουλίου, οι εξετάσεις IELTS είναι οι μοναδικές που γίνονται αποδεκτές για σκοπούς μετανάστευσης από όλες τις χώρες που απαιτούν σχετικές εξετάσεις αγγλικής γλωσσομάθειας. «Περισσότεροι από 10.000 οργανισμοί όπως πανεπιστήμια, εργοδότες, επαγγελματικοί φορείς και υπηρεσίες μετανάστευσης σε περισσότερες από 140 χώρες αποδέχονται το IELTS», πρόσθεσε.


Πηγή: insider.gr