Στην Ισπανία τραυμάτισαν άνδρα που φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ»

Gazzetta team
Στην Ισπανία τραυμάτισαν άνδρα που φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ»
Ένας Γάλλος που φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ» τραυματίστηκε από την ισπανική αστυνομία,

Η ισπανική αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός Γάλλου, προφανώς διαταραγμένου ψυχικά, ο οποίος φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» σε σταθμό διοδίων κοντά στα γαλλικά σύνορα, τραυματίζοντάς τον στο ισχύο, ανακοίνωσαν σήμερα οι δυνάμεις της τάξης.

Ο άνδρας αυτός, μαροκινής καταγωγής, χειριζόταν «ένα αντικείμενο» το οποίο οι αστυνομικοί εξέλαβαν λανθασμένα ως όπλο, δήλωσε η καταλανική αστυνομία, που διευκρίνισε πως έχει αποκλειστεί το τρομοκρατικό κίνητρο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο άνδρας βρισκόταν σε ένα όχημα με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας μαζί με μία γυναίκα στον σταθμό διοδίων της μεθοριακής πόλης Λα Χονγκέρα, όταν η «περίεργη» στάση του προκάλεσε συναγερμό σε περίπολο της Guardia Civil, η οποία ζήτησε ενισχύσεις από τους Mossos d'Esquadra, σύμφωνα με εκπρόσωπο της καταλανικής αστυνομίας.

«Φαινόταν να χειρίζεται ένα πράγμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η αστυνομία του ζήτησε να βγει, στο τέλος βγήκε κρατώντας κάτι στα χέρια και κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς», εξήγησε, προσθέτοντας πως ο άνδρας, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες, «φώναξε 'Αλλάχ Άκμπαρ'» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος).

«Οι αστυνομικοί του ζήτησαν πολλές φορές να σταματήσει, πυροβόλησαν στον αέρα για να τον εκφοβίσουν αλλά καθώς συνέχιζε να προχωρεί, τον πυροβόλησαν στο ισχύο», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Ο άνδρας «έβγαλε στη συνέχεια τα ρούχα του» και «έμοιαζε να έχει ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε η πηγή αυτή. Εισήχθη σε νοσοκομείο της Χιρόνα, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Σύμφωνα με την Guardia Civil, «δεν κινδυνεύει» η ζωή του. Η ισπανική αστυνομία περιορίστηκε να δηλώσει ότι «διεξάγεται έρευνα» προκειμένου να διασαφηνιστούν τα γεγονότα.

Στις 17 και 18 Αυγούστου επιθέσεις σημειώθηκαν στη Βαρκελόνη και στην Καμπρίλς στην Καταλονία, στη βορειοανατολική Ισπανία, προκαλώντας 16 θανάτους.