Η εκπομπή που έριξε το internet στην Κίνα. Κυριολεκτικά όμως... (pics)

Gazzetta team
Η εκπομπή που έριξε το internet στην Κίνα. Κυριολεκτικά όμως... (pics)
H έκφραση «έριξε το internet» είναι μεταφορική, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ρεαλιστική χάρη στο «Blue Planet II».

Όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάτι που γίνεται viral, αρκετοί χρησιμοποιούν την έκφραση «έριξε το internet». Για παράδειγμα, πόσες φορές έχει πέσει το... μάτι σας σε τίτλο του τύπου «Η φωτογραφία της Kim Kardashian που έριξε το internet»; Σίγουρα αρκετές.

Όλες όμως έχουν μεταφορικό νόημα, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να μπορεί να ρίξει το internet, εκτός και αν μιλάμε για κάποιου είδους cyber attack. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα που η συγκεκριμένη έκφραση απέκτησε και ρεαλιστική μορφή. Αν όχι στο 100%, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό...

Και το λέμε αυτό γιατί το internet στην Κίνα, τις προηγούμενες ημέρες, μπορεί να έπεσε, αλλά η ταχύτητά του επιβράδυνε σημαντικά. Τόσο πολύ που έχρισε έρευνας, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν οτι οφείλεται στην κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ Bule Planet II, καθώς σύμφωνα με τους Sunday Times το πρώτο επεισόδια είχε 80 εκατομμύρια θεατές στην ασιατική χώρα.

Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα ήταν online και περίμεναν πότε θα ανέβει το επεισόδιο στο επίσημο section του ΒBC, προκειμένου να το κατεβάσουν, με αποτέλεσμα το δίκτυο να αρχίσει να χάνει την υψηλή ταχύτητά του.

Όσοι δεν γνωρίζεται το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, το οποίο όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ασχολείται με την θαλάσσια ζωή, αρκεί να σας πούμε οτι τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο των επεισοδίων χρειάστηκαν 10 χρόνια. Οπότε καταλαβαίνετε, τι εντυπωσιακά πλάνα θα περιλαμβάνει.