Ένας κυνηγός σκοτώθηκε από επίθεση ελαφιού (vid)

Gazzetta team
Ένας κυνηγός σκοτώθηκε από επίθεση ελαφιού (vid)
Ο 62χρονος άφησε την τελευταία του πνοή όταν το ελάφι τον κάρφωσε με τα κέρατά του.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας κυνηγός στη Γαλλία, όταν ένα ελάφι του επιτέθηκε και τον κάρφωσε με τα κέρατά του. Αυτή ήταν μία από τις πολύ σπάνιες επιθέσεις ελαφιού.

Ο Regis Levasseur, κυνηγούσε στο δάσος Compiegne, περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού

Ο άτυχος 62χρονος έκανε το δολωμα και βοηθούσε να στριμωχθεί το θήραμα κατα τη διάρκεια του κυνηγιού.

«Συνήθως τα ζώα το βάζουν στα πόδια σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά αυτή τη φορά το ζώο αποφάσισε να επιτεθεί», είπε ο Guy Harlé, πρόεδρος της τοπικής ομοσπονδίας κυνηγών.

«Τα κέρατα του αρσενικού ελαφιού είναι σαν μαχαίρια. Το τραγικό αυτό συμβάν πρέπει να μας υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να "παίζουμε" με τα άγριο ζώα», συμπλήρωσε

Ο 62χρονος προγραμμάτιζε το γάμο του, ο οποίος θα γινόταν τους επόμενους 2 μήνες. «Για τον ίδιο το κυνήγι δεν ήταν ένα απλό χόμπι, αλλά η ζωή του» είπε ο Harlé.

Λίγες μέρες πριν το θάνατο του 62χρονου κυνηγού, μία ομάδα κυνηγών είχαν σκοτώσει ένα εξαντλημένο ελάφι, το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε μία αυλή σπιτιού, στα όρια του δάσους Compiegne.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κυνηγοί τάισαν το κουφάρι του ελαφιού στα σκυλιά τους.

Μετά από το βίντεο που «είδε» το φώς της δημοσιότητας, ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος, Nicolas Hulot, άσκησε έντονη κριτική στους κυνηγούς που κυνηγούν με λαγωνικά, χαρακτηρίζοντας αυτό το είδος κυνηγιού «κυνήγι από διαφορετικό αιώνα».

Πηγή: reader.gr