Το 49% των Αμερικανών κρίνει «ένοχο» τον Τραμπ για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

Gazzetta team
Το 49% των Αμερικανών κρίνει «ένοχο» τον Τραμπ για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές
Δύσκολα τα πράγματα για τον Αμερικανό Πρόεδρο, καθώς οι ψηφοφόροι δεν δείχνουν να πείθονται από τις διακαιολογίες του πλανητάρχη για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016, ενώ σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι δε συνεργάζεται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διπλάσιο είναι το ποσοστό των Αμερικανών που επιδοκιμάζουν την έρευνα των σχέσεων της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση από εκείνων που διαφωνούν, σύμφωνα με νέα κοινή δημοσκόπηση των Washington Post και ABC News.

Το 49% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν, πιστεύει ότι είναι πιθανό ο ίδιος ο Τραμπ να διέπραξε έγκλημα αναφορικά με τις πιθανές ρωσικές προσπάθειες για επηρεασμό των εκλογών του 2016, αν και περισσότεροι εξ αυτών αναγνωρίζουν ότι η άποψη αυτή βασίζεται σε υποψίες παρά σε ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία.

Το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εγκρίνει το χειρισμό της έρευνας από τον τον ειδικό εισαγγελέα και πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερ Μιούλερ -που ερευνά τους ενδεχόμενους δεσμούς του Τραμπ με τη Ρωσία- ενώ το 28% θεωρεί τους χειρισμούς του αναποτελεσματικούς.

Οι απόψεις των ανθρώπων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα πολιτικά τους πιστεύω, αλλά γενικά η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Αμερικανοί τείνουν να εμπιστεύονται τον Μιούλερ.

Τέλος, λιγότεροι από 4 στους 10 πιστεύουν ότι ο Τραμπ συνεργάζεται με τον ειδικό εισαγγελέα στην διεξαγωγή της έρευνας, ενώ σχεδόν το 50% πιστεύει ότι δεν είναι συνεργάσιμος.