Μία τζιχαντίστρια είχε προσλάβει πιτσαδόρο με στόχο να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Gazzetta team
Μία τζιχαντίστρια είχε προσλάβει πιτσαδόρο με στόχο να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ
Η τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς είχε προσλάβει πιτσαδόρο για να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πρώην εργαζόμενος στην Pizza Express, γνωστός με το όνομα Άνταμ, ισχυρίστηκε ότι η γνωστή τζιχαντίστρια, Σάλι Τζόουνς τον στρατολόγησε μέσω κάποιας ιστοσελίδας για να δολοφονήσει την βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, η «λευκή χήρα» σκόπευε να «χτυπήσει» στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 70 ετών από τη νίκη επί της Ιαπωνίας (VJ Day) το 2015 στο Λονδίνο.

Ο Άνταμ, που κατέθεσε ως 19χρονη γυναίκα ονόματι Izdihar για να εκθέσει την Τζόουνς, δήλωσε: «Ήθελε απελπισμένα να με πείσει να πραγματοποιήσω την επίθεση κατά τους εορτασμούς της επετείου, στις οποίες θα ήταν παρούσα και η βασίλισσα. Μου έστειλε τα υλικά για την κατασκευή μιας βόμβας και μου είπε ότι θα με έφερνε σε επαφή με τζιχαντιστές στη Βρετανία. Στη συνομιλία μας χρησιμοποιούσε πολλά emojis για να με κάνει να νιώθω άνετα την ώρα που σχεδιάζαμε μια δολοφονία».

Η Τζόουνς έδωσε στο Άνταμ λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την κατασκευή μιας αυτοσχέδιας βόμβας και του είπε χαρακτηριστικά: «Θα κάνεις την ίδια βόμβα όπως αυτή που χρησιμοποίησε ο βομβιστής της Βοστόνης. Σκέψου τους τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο που θα είναι υπερήφανοι για σένα!».

Η Τζόουνς ανάγκαζε τον Άνταμ να της δείχνει τις αποδείξεις από τα υλικά κατασκευής βόμβας που αγόραζε. «Ήταν αρκετά τρομακτικό κατά καιρούς. Μόλις συνειδητοποιήσαμε τι σχεδίαζε, παραδώσαμε όλο το υλικό στις αρχές », εξήγησε ο Άνταμ.

Πηγή: reader.gr