Slogun:Δεν παίζουμε τον τελικό κυπέλλου στο Fifa να τελειώνουμε με αυτή την παρωδία κάθε χρόνο;

FOLLOW US

Slogun:Δεν παίζουμε τον τελικό κυπέλλου στο Fifa να τελειώνουμε με αυτή την παρωδία κάθε χρόνο;
BWIN stripe gif

Τι θα δείξουν τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με τη δολοφονία Κένεντι (pics)

Gazzetta team
Τι θα δείξουν τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με τη δολοφονία Κένεντι (pics)
Ήταν 22 Νοεμβρίου του 1963 όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι δολοφονήθηκε.

Σήμερα, 54 χρόνια μετά ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να φέρει στο φως όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για τη δολοφονία του, προκαλώντας ενθουσιασμό σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως όσα γνωρίζουμε δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Την εξαγγελία έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter σημειώνοντας: «Μόλις συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, θα επιτρέψω ως Πρόεδρος τη δημοσιοποίηση των απόρρητων αρχείων JFK».

Οι θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν τη δολοφονία του Κένεντι είναι πολλές και μετά την προβολή της ταινίας «JFK» του Όλιβερ Στόουν το 1991 και του ζωηρού δημοσίου διαλόγου που προκάλεσε, υπεγράφη το 1992 νόμος που επιβάλλει τη δημοσίευση όλων των ντοκουμέντων, διατηρώντας σφραγισμένα ένα μέρος αυτών μέχρι την τελική ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου 2017.

Ο Τραμπ, όμως, παρότι δέχεται πιέσεις από τη CIA δήλωσε έτοιμος να δώσει όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στη δημοσιότητα. Εάν τα έγγραφα δεν αποκαλυφθούν μέχρι την Πέμπτη, τότε δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ, αφού η απόφαση που πήρε το Κογκρέσο το 1992 έλεγε πως τα Εθνικά Αρχεία θα έπρεπε να δώσουν τα έγγραφα το αργότερο 25 χρόνια μετά, με την τελευταία ημερομηνία να είναι στις 26 Οκτωβρίου.

Τον Ιούλιο αποκαλύφθηκαν και δημοσιεύτηκαν online χιλιάδες σχετικά έγγραφα, όμως οι ιστορικοί και οι ερευνητές περιμένουν με ανυπομονησία τα υπόλοιπα, που θεωρούν πως κρύβουν μέσα τους την μεγάλη αποκάλυψη.

Οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για τη δολοφονία του Κένεντι είναι πολλές. Κάποιες υποστηρίζουν πως ο Χάρβεϊ Όσλαντ δεν ήταν στην πραγματικότητα ο δολοφόνος του προέδρου των ΗΠΑ. Κάποιες άλλες πως δεν ήταν ο μοναδικός εκτελεστής. Υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν πως ότι συνέβη στο παράθυρο ήταν απλά ένας αντιπερισπασμός για να τραβήξει την προσοχή μακριά από τον πραγματικό δολοφόνο που βρισκόταν πίσω από τον φράχτη.

«Θα θέλαμε περισσότερες λεπτομέρειες που είναι σχετικές με τη ζωή του Προέδρου Κένεντι και θα μας βοηθούσαν να καταλάβουμε ποιοι ήταν οι αντίπαλοί του και για ποιο λόγο είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κάποια ισχυρά πρόσωπα του εθνικού συστήματος ασφάλειας» σημειώνει μιλώντας στον Guardian ο Άλαν Ντέιλ, διαχειριστής πολλών ιστοσελίδων δολοφονιών.

«Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας εδώ και δεκαετίες έχει εστιάσει στο ποιος ήταν ο Λι Όσβαλντ, σε τι εμπλέκονταν, σε τι πίστευε ο ίδιος ότι εμπλέκεται, αλλά υπάρχει μια ανησυχία ότι η αλήθεια για την ιστορία του δεν έχει αποκαλυφθεί».

Υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα (η οποία μάλιστα κυκλοφορεί ένα βιβλιαράκι που διανέμεται δωρεάν στην Ουάσινγκτον), η οποία θεωρεί πως η αλήθεια δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα και δεν πιστεύει στην κυβερνητική διαφάνεια που, αντιμέτωπη με μια προθεσμία 25 ετών, έχει χρονοτριβήσει μέχρι την τελευταία στιγμή για την απελευθέρωση πληροφοριών σχετικά με γεγονότα του 1963.

«Προσκαλούν τον σκεπτικισμό οποιουδήποτε αντιμετωπίζει σοβαρά την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε ο Νταν Χάρντγουέι, ιστορικός ερευνητής, «κάτι που νομίζω ότι είναι πολύ πιο σοβαρό από κάθε ​​θεωρία συνωμοσίας. Υπάρχουν πολύ σοβαροί ερευνητές που έχουν πραγματικά ερωτήματα και είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και για τα οποία σίγουρα υπάρχουν απαντήσεις στα αρχεία που δεν αποκαλύπτονται.

Με το να συνεχίζουν να αποκρύπτουν αυτά τα έγγραφα δημιουργούν συνεχή σκεπτικισμό που υπονομεύει όχι μόνο την έρευνα για την δολοφονία του JFK, αλλά και την στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Δείχνουν πως η δημοκρατία δεν είναι κάτι άλλο παρά ένα αστείο, αν την διαχειρίζονται άνθρωποι που δεν μας ενημερώνουν για το τι κάνουν»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να κρατήσει τα αρχεία μυστικά για λόγους εθνικής ασφάλειας. Τον περασμένο Μάιο ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας ενός Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, του Τεντ Κρουζ, εθεάθη παρέα με τον Όσβαλντ λίγο πριν τον θάνατο του Κένεντι. Θα δώσει λοιπόν στην δημοσιότητα όλες τις απόρρητες πληροφορίες, ώστε να «αποδείξει» την αλήθεια των προεκλογικών του λόγων;

Είναι δεδομένο πως τόσο η CIA όσο και το FBI τον πιέζουν να μην το κάνει, υποστηρίζοντας πως θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές πρακτόρων των δύο υπηρεσιών. Πολλοί εκτιμούν πως τελικά ο Τραμπ θα υποκύψει στις πιέσεις τους.

Ποιες είναι όμως οι θεωρίες συνωμοσίας που εδώ και δεκαετίες κυριαρχούν;

1. H CIA

Η CIA θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του Κένεντι, λόγω κάποιων αλλαγών που σχεδίαζε στην δομή της ο τότε πρόεδρος. Η CIA, αλλά και οι υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στις θεωρίες που κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με αυτούς που την υποστηρίζουν η CIA ήθελε να εκδικηθεί τον Κένεντι για την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα, ενώ παράλληλα ήθελε να αποτρέψει τις αλλαγές που ετοίμαζε εκείνος και οι οποίες θα αποδυνάμωναν την υπηρεσία, προς όφελος του Πενταγώνου. Είναι δεδομένο πως η ταινία του Όλιβερ Στόουν, που είχε εστιάσει σε αυτό το ενδεχόμενο, δημιούργησε ένα ισχυρό «ρεύμα» υποστηρικτών της συγκεκριμένης θεωρίας.

2. Δυο εκτελεστές

Μία από τις θεωρίες που επίσης κυριαρχούν είναι αυτή που υποστηρίζει πως ο Όσβαλντ δεν δρούσε μόνος του και πως υπήρξε και δεύτερος εκτελεστής, ο οποίος δεν συνελήφθη ποτέ.

Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίες σημειώνουν πως υπάρχουν ηχογραφήσεις που αποδεικνύουν πως, πέραν των τριών πυροβολισμών από το τουφέκι του Όσβαλντ, υπήρξε και ένας τέταρτος.

3. Η KGB

Η τρίτη θεωρία επικεντρώνεται στον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, την Σοβιετική Ένωση.

Ο Όσβαλντ είχε περάσει δύο χρόνια στην τότε Σοβιετική Ένωση, είχε Ρωσίδα σύζυγο και δεσμούς με σοβιετικούς διπλωμάτες. Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το σενάριο που θέλει την KGB να στρατολόγησε τον Όσβαλντ και να τον έβαλε να σκοτώσει τον Κένεντι.

4. Η Μαφία

Υπάρχει επίσης μια θεωρία συνωμοσίας που θέλει η Μαφία να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του. Τα αφεντικά της μαφίας , σύμφωνα με την θεωρία αυτή, εξοργίστηκαν με τον Κένεντι όταν το FBI υπό την ηγεσία του αδελφού του προέδρου, του τότε Γενικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Κένεντι, έβαλε στο στόχαστρο το οργανωμένο έγκλημα .

Γι' αυτό άλλωστε, όπως υποστηρίζουν ο Τζακ Ρούμπι δολοφόνησε τον Όσβαλντ προκειμένου να μην ομολογήσει πως πίσω απ' όλο αυτό κρύβονταν η μαφία.

5. Ο Λίντον Τζόνσον

Μια ακόμα θεωρία υποστηρίζει πως την δολοφονία του Κένεντι «διέταξε» ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον, ο οποίος ήθελε να ... βγάλει από την μέση τον πρόεδρο για να αναλάβει την εξουσία ο ίδιος. Μάλιστα θεωρούν πως το γεγονός πως αν και τον συνόδεψε στο Τέξας, ο ίδιος επιβιβαζόταν σε άλλη λιμουζίνα, επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη θεωρία.

6. Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed)

Λίγους μήνες πριν από την δολοφονία του, ο Κένεντι υπέγραψε διάταγμα που παραχωρούσε στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να εκδίδει "silver certificates" (ένας τύπος χαρτονομίσματος που τυπωνόταν στις ΗΠΑ ως το 1964). Υπάρχει λοιπόν μια θεωρία που υποστηρίζει ότι μία ισχυρή μυστική οργάνωση διεθνών τραπεζιτών που έλεγχε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων, τον εκτέλεσε γιατί φοβούνταν ότι η κίνηση αυτή θα δώσει στον υπουργό Οικονομικών τον έλεγχο της Fed.


Πηγή: reader.gr