Ψυχοπαθής ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο (pics & vid)

Gazzetta team
Ψυχοπαθής ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο (pics & vid)
Οι αστυνομία του Μονάχου απέκλεισε το θρησκευτικό κίνητρο σχετικά με τη χθεσινή επίθεση, ενώ ο δράστης είναι ένας 40χρονος Γερμανός πολίτης.

Στο συμπέρασμα ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Μόναχο είναι ψυχικά διαταραγμένο άτομο, φαίνεται πως καταλήγουν οι αρχές, αποκλείοντας τα θρησκευτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Χουμπέρτους Άντρε,ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές για κλοπές και επιθέσεις με τραυματισμούς.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση μετά από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στο Μόναχο και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα. Παράλληλα σήμανε λήξη συναγερμού για την πόλη.

Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε ενημερώσει τους πολίτες μέσω Twitter, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε συγκεκριμένες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο δράστης είχε διαφύγει με ποδήλατο.

Έπειτα από τρεις ώρες γενικευμένης επιχείρησης 500 ατόμων, στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα, η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα γύρω στα 40, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι Γερμανός και έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο για ψυχιατρική αξιολόγηση.

Μέσω Twitter η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης διέφυγε και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Τα κίνητρα του δράστη αλλά και ο τρόπος διαφυγής του δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ, όπως αναφέρει το Sputnik επικαλούμενο τοπικά Μέσα, δεν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες.

Πηγή: reader.gr