Νέα καταιγίδα προκάλεσε καταστροφές στα βρετανικά νησιά

Gazzetta team
Νέα καταιγίδα προκάλεσε καταστροφές στα βρετανικά νησιά
Μόλις μία εβδομάδα μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Οφηλία, μία νέα καταιγίδα προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην Ιρλανδία.

Η καταιγίδα Μπράιαν έπληξε σήμερα πόλεις στην Ιρλανδία και κατά μήκος της δυτικής ακτής της Αγγλίας και της Ουαλίας με ριπές ανέμου και τεράστια κύματα προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κτίρια.

Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το πέρασμα της Τροπικής Καταιγίδας Οφηλία που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιρλανδίας εξέδωσε προειδοποίηση για την πιθανότητα ανέμων με ταχύτητα 55-65 χιλιόμετρα την ώρα στις δυτικές περιοχές.

Αλλά και η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για σφοδρούς ανέμους, όχι ωστόσο το ίδιο ισχυρούς με την Ιρλανδία.

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε για την πιθανότητα να σημειωθούν πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές.

Την Δευτέρα η Οφηλία προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περισσότερα από 300.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην Ιρλανδία, κάτι το οποίο η ιρλανδική εταιρεία ηλεκτροδότησης χαρακτήρισε πρωτοφανές για τα δεδομένα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ