Ο Τραμπ θέλει να φέρει στο «φως» τα απόρρητα έγγραφα της δολοφονίας Κένεντι

Gazzetta team
Ο Τραμπ θέλει να φέρει στο «φως» τα απόρρητα έγγραφα της δολοφονίας Κένεντι
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

Την εξαγγελία έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, είναι μια προσπάθεια να στρέψει το ενδιαφέρον σε θέματα πιο «ανώδυνα» για τον ίδιο.

«Μόλις συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, θα επιτρέψω ως Πρόεδρος τη δημοσιοποίηση των απόρρητων αρχείων JFK», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τραμπ.

Τις εξαγγελίες του διαδέχθηκαν ανάμικτες αντιδράσεις. «Αυτό αρκεί για να στρέψει το ενδιαφέρον από τα ψέματα, τις έρευνες και την ανικανότητα του Τραμπ», σχολιάζει ο κοινωνιολόγος Ντασέιν Στοκς. «Φυσικά και θα το επιτρέψει αυτό ο Τραμπ».

Αξιωματούχοι της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες ότι τα αρχεία, τα οποία χρονολογούνται έως και τη δεκαετία του 1990, ενδέχεται να περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες για τις επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρουν σε δημοσίευμά του οι The New York Times.

Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να «μπλοκαριστεί» η αποκάλυψη, ωστόσο, η εξαγγελία του υποδηλώνει την έντονη επιθυμία του Τραμπ να δημοσιοποιήσει τα αρχεία.

Πηγή: reader.gr