Η πρώτη τρανσέξουαλ διοικητής στον γερμανικό στρατό (pic)

Gazzetta team
Η πρώτη τρανσέξουαλ διοικητής στον γερμανικό στρατό (pic)
Η 43χρονη Anastasia Biefang έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ διοικητής γερμανικής στρατιωτικής μονάδας, ενώ φέρει και το βαθμό της αντισυνταγματάρχη.

Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν η χθεσινή για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς η πρώτη τρανσέξουαλ διοικητής ανέλαβε τα καθήκοντά της στη διοίκηση της μονάδας της.

Η 43χρονη Anastasia Biefang υπηρετεί για περισσότερα από 23 χρόνια στο γερμανικό στρατό, ενώ πολλά από αυτά τα χρόνια τα πέρασε ως άντρας και βαθμοφόρος αξιωματικός, καθώς ακολούθησε κατά βήμα όλη την επίπονη εκπαίδευση των στελεχών του γερμανικού στρατού.

Η νέα διοικητής του τάγματος της Υπηρεσίας Πληροφοριών θα διοικεί περίπου 750 στρατιώτες στη μονάδα της που εδρεύει στο Στορκόφ της βόρειας Γερμανίας, ενώ έγινε δεκτή με χαμόγελα από τις υπόλοιπες γυναίκες αξιωματικούς του τάγματος.

Η αντισυνταγματάρχης έλαβε πριν από περίπου 5 χρόνια την απόφαση να αλλάξει το φύλο της, ενώ η ίδια χαρακτηρίζει την απόφαση να αφήσει πίσω την πρώην σύζυγό της και την παλιά της ζωή ως «τη δυσκολότερη απόφαση στη ζωή της», καθώς αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία κι επιφυλακτικότητα ακόμα κι από τον οικογενειακό της περίγυρο.