Η Τερέζα Μέι ζήτησε να μην φύγουν οι Έλληνες από την Αγγλία

Gazzetta team
Η Τερέζα Μέι ζήτησε να μην φύγουν οι Έλληνες από την Αγγλία
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ, ευχαρίστησε τους 70.000 Ελληνες που ζουν στη χώρα της, ζητώντας τους να παραμείνουν στην Αγγλία, ενώ σε αυτήν δεν παρέλειψε να επισημάνει πως στηρίζει την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό των συμπατριωτών της.

"Θέλω να πω ευχαριστώ στους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και την οικονομία μας», σχολίασε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, λέγοντας πως θέλει να παραμείνουν εκεί και πως πρώτιστο καθήκον της, είναι η διασφάλισή τους, όπως και όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που βρίσκονται εκεί, όσο γίνονται και οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αναφορικά με το θέμα του τουρισμού είπε χαρακτητιστικά ότι, «η Ελλάδα ιδιαίτερα με την πλούσια ιστορία και τις πανέμορφες ακτές της, θα είναι πάντα δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια βρετανούς παραθεριστές».

Επίσης, η κ. Μέι επισήμανε τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών, αλλά και τις εμπορικές σχέσεις που υπάρχουν. Παράλληλα δε, δεν παρέλειψε να τονίσει σε σχέση με την κατάσταση στη Βρετανία πως... «Αναγνωρίζω ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε κάποια αβεβαιότητα και γι' αυτόν τον λόγο καταστήσαμε το θέμα των δικαιωμάτων των πολιτών πρώτη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις»