Πορτογαλία: Στους 43 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των δασικών πυρκαγιών

Gazzetta team
Πορτογαλία: Στους 43 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των δασικών πυρκαγιών
Ο απολογισμός των θυμάτων των δασικών πυρκαγιών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην κεντρική και τη βόρεια Πορτογαλία την Κυριακή και τη Δευτέρα αυξήθηκε την Πέμπτη στους 43 νεκρούς, αφού βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, σύμφωνα με την πορτογαλική Πολιτική Προστασία.

«Ο απολογισμός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω. Έχουν καταμετρηθεί ως αυτή τη στιγμή 43 νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Ζόρζε Ντίας.

Το πτώμα βρέθηκε την Πέμπτη στα περίχωρα του Ολιβέιρα ντο Οσπιτάλ, στην περιοχή Κοΐμπρα (κεντρικά).

Η Πορτογαλία επλήγη για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες από πολύνεκρες πυρκαγιές. Τον Ιούνιο, 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Πεδρόγαου Γκραντ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές, στην Πορτογαλία φέτος κάηκαν περί τα 2.400.000 στρέμματα από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο και κατόπιν άλλα 2.800.000 στρέμματα από την 1η ως τη 19η Οκτωβρίου. Το σύνολο αυτό των 5.200.000 στρεμμάτων αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας κατά πολύ την έκταση που είχε καεί το 2003, η οποία ανερχόταν σε 4.260.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Προστασίας της Φύσης και των Δασών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ