Ουκρανία: Κόρη Ρώσου μεγιστάνα η οδηγός που έσπειρε το θάνατο (pics & vid)

Gazzetta team
Ουκρανία: Κόρη Ρώσου μεγιστάνα η οδηγός που έσπειρε το θάνατο (pics & vid)
Η οδηγός που προκάλεσε μακελειό σε δρόμο του Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, έιχε ξανααπασχολήσει τις αρχές για την οδηγική της ανεπάρκεια, ενώ ομάδα οπλισμένων φρουρών του πατέρα της έσπευσε στο σημείο για να την προστατέψει από τους οργισμένους περαστικούς.

Η 20χρονη Αλιόνα Ζάιτσεβα ήταν η οδηγός της «φονικής» Lexus, η οποία, το βράδυ της Τετάρτης, πέρασε με κόκκινο κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πεζούς στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη άλλους πέντε, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα που είναι έγκυος επτά μηνών.

Η Ζάιτσεβα είναι κόρη πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία και σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ανήκε στον πατέρα της, Βασίλι Ζάιτσεφ, ο οποίος είναι πρόεδρος του ομίλου εταιρειών «Ταϊφούν» που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η Ζάιτσεβα χτύπησε πάνω σε ένα Volkswagen Touareg πριν το αυτοκίνητό της ανατραπεί και πέσει πάνω σε πεζούς που βρίσκονταν κοντά.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως, αμέσως μετά το συμβάν, δύο τζιπ με ένοπλους σωματοφύλακες κατέφθασαν στον σημείο για να «υποστηρίξουν» τη Ζάιτσεβα, που όταν βγήκε από το αυτοκίνητο βρέθηκε αντιμέτωπη με οργισμένο πλήθος.

Σύμφωνα με τον Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, η Lexus πήγαινε με 100 χλμ/ ώρα. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για έξι νεκρούς, ωστόσο αργότερα ανασκευάστηκαν. Η Ζάιτσεβα και ο οδηγός του Volkswagen επέζησαν, και η ίδια συνελήφθη.

Ο Γκερατσένκο είπε πως τα αρχεία της αστυνομίας υποδεικνύουν πως αστυνομικοί είχαν σταματήσει τη Lexus οκτώ φορές μέσα στα τελευταία δύο χρόνια για παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Εάν βρεθεί ένοχη για επικίνδυνη οδήγηση, η Ζάιτσεβα μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση μέχρι και 10 ετών.