Μάλτα: Τα παιδιά της δολοφονημένης δημοσιογράφου απαιτούν την παραίτηση του πρωθυπουργού

Gazzetta team
Μάλτα: Τα παιδιά της δολοφονημένης δημοσιογράφου απαιτούν την παραίτηση του πρωθυπουργού
Σε πρόσφατη ανάρτησή τους στο facebook, οι τρεις γιοι της άτυχης δημοσιογράφου, απορρίπτουν τη βοήθεια της κυβέρνησης, ενώ κατηγορούν τον Μουσκάτ ως υπαίτιο της στοχοποίησης της μητέρας τους ακι ζητούν την παραίτησή του.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ ζήτησαν σήμερα οι γιοι της γνωστής δημοσιογράφου, Καρουάνα Γκαλιζία, που δολοφονήθηκε την Δευτέρα, απορρίπτοντας μάλιστα την προσφορά εκ μέρους της κυβέρνησης ενός εκατομμυρίου ευρώ για πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δολοφόνων της μητέρας τους.

Ο Μουσκάτ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης και έχει δεσμευτεί να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες της δολοφονίας της δημοσιογράφου την οποία έχει χαρακτηρίσει «μεγαλύτερη αντίπαλό του».

Σε ανάρτησή τους στο Facebook οι γιοι της Καρουάνα Γκαλίζια απαντούν ως εξής:

«Έπειτα από μια μέρα αδυσώπητης πίεσης από την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Μάλτας για ό,τι απέμεινε από την οικογένειά μας να υιοθετήσει την πρόταση της αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ για την προσκόμιση αποδείξεων που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των δολοφόνων της μητέρας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τα εξής: Δεν μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή. Δεν μας ενδιαφέρει μια καταδίκη μόνο και μόνο ώστε οι κυβερνώντες οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν από την δολοφονία της μητέρας μας να γυρίζουν και να λένε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη, πέραν της ποινικής ευθύνης, θα αποδοθεί μόνο όταν όλα αυτά για τα οποία η μητέρα μας έδωσε μάχη--η απόδοση πολιτικών ευθυνών, η ακεραιότητα στη δημόσια ζωή και η ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία--αντικαταστήσουν την απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: για τη φήμη της και την ανάγκη να καλύψει την ορθάνοιχτη τρύπα, όπου κάποτε βρίσκονταν οι θεσμοί μας. Δεν είναι αυτό το δικό μας συμφέρον, ούτε ήταν της μητέρας μας. Μια κυβέρνηση και μια αστυνομική δύναμη που πρόδωσαν τη μητέρα μας όσο ζούσε θα την προδώσουν και μετά θάνατον. Οι άνθρωποι οι οποίοι από τότε που μπορούμε να θυμηθούμε επιχειρούσαν να φιμώσουν τη μητέρα μας δεν μπορεί να είναι σήμερα εκείνοι που θα αποδώσουν δικαιοσύνη.

Η αστυνομία ενδεχομένως να βρει ή να μη βρει ποιος διέταξε τη δολοφονία της μητέρας μας αλλά όσο εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο, τίποτα από αυτά δεν θα έχει σημασία. Το όνομα εκείνου που το διέπραξε θα παραμείνει μια υποσημείωση στην ιστορία του πως απογυμνώθηκε το κράτος μας και καταβροχθίστηκε από τους εγκληματίες και τους διεφθαρμένους.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την έγκρισή μας. Μόνο έτσι μπορεί να την έχει: να επιδείξει την πολιτική υπευθυνότητα και να παραιτηθεί. Να παραιτηθεί επειδή απέτυχε να υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας. Να παραιτηθεί επειδή υπήρξε θεατής της γέννησης μιας κοινωνίας κυριευμένης από φόβο, δυσπιστία, εγκληματικότητα και διαφθορά. Να παραιτηθεί επειδή φρόντισε να καταρρακώσει τη μητέρα μας οικονομικά και να την εξευτελίσει τόσο βάρβαρα και αποτελεσματικά ώστε να μην αισθάνεται πλέον ασφαλής να περπατάει στο δρόμο. Και προτού παραιτηθεί μπορεί να κάνει κάτι τελευταίο από την θέση αυτή και να αντικαταστήσει τον Επίτροπο της Αστυνομίας και τον Γενικό Εισαγγελέα με δημόσιους λειτουργούς που δεν θα φοβηθούν να ενεργήσουν έπειτα από την προσκόμιση στοιχείων εις βάρος του και εις βάρος όσων προστατεύει. Τότε δεν θα έχουμε την ανάγκη αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ και ο θάνατος της μητέρας μας δεν θα είναι άσκοπος.

Μάθιου, Άντριου και Πολ».

Η δημοσιογράφος και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, έχασε τη ζωή της την Δευτέρα όταν εξερράγη βόμβα που ήταν τοποθετημένη κάτω από το αυτοκίνητό της.

Πηγή: reader.gr