Ο Ομπάμα επιστρέφει στην πολιτική σκηνή

Gazzetta team
Ο Ομπάμα επιστρέφει στην πολιτική σκηνή
Η αποχή του από τα πολιτικά δρώμενα των ΗΠΑ κράτησε λιγότερο από έναν χρόνο. Ο Μπάρακ Ομπάμα επιστρέφει σήμερα Πέμπτη στην πολιτική σκηνή της Αμερικής, με τη συμμετοχή του στην εκστρατεία των υποψηφίων των Δημοκρατικών για την εκλογή κυβερνήτη στην Βιρτζίνια και στο Νιου Τζέρσεϊ.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές φαίνεται πως οι πιθανότητες των Ράλφ Νόρμαν που είναι υποψήφιος στην Βιρτζίνια και Φίλ Μέρφι που είναι υποψήφιος στο Νιου Τζέρσεϊ δεν είναι αυτές που θα επιθυμούσαν οι Δημοκρατικοί.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να «βγει μπροστά» διεκδικώντας τις ψήφους των Αφροαμερικανών που δείχνουν σε μεγάλο ποσοστό πως θα απέχουν από τις κάλπες. Παρότι ο Μέρφι δείχνει στις δημοσκοπήσεις να προηγείται στο Νιου Τζέρσεϊ, στην Βιρτζίνια οι δύο υποψήφιοι, των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, βρίσκονται πολύ κοντά.


Ο Μπάρακ Ομπάμα με τον Φιλ Μέρφι

Το δίλημμα του κόμματος απηχεί μια πρόκληση που οι Δημοκρατικοί αντιμετώπισαν στις εκλογές από την άνοδο του Προέδρου του Ομπάμα στην προεδρία: πώς να πείσουν μερικούς από τους πιο πιστούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν όταν οι δημοκράτες που αγαπούν περισσότερο δεν είναι υποψήφιοι. Το 2017, η αντιπάθεια για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο κίνητρο, αλλά ο Τραμπ τώρα δεν συμμετέχει στις εκλογές. Το πρόβλημα υπάρχει κυρίως με τους έγχρωμους ψηφοφόρους που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να πάνε στην κάλπη. Αυτός είναι και ο λόγος που επιστρατεύτηκε ο πρώην πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα αν και πολλοί από το κόμμα φοβούνται πως αυτό δεν θα είναι αρκετό.


Πηγή: reader.gr