Οι Τζιχαντιστές ετοιμάζουν νέα 11η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Gazzetta team
Οι Τζιχαντιστές ετοιμάζουν νέα 11η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις ΗΠΑ
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εκτιμούν με βάση τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους, ότι οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν επίθεση στη "λογική" της 11 Σεπτεμβρίου...

Η εκτίμηση αυτή αποκτά βαρύτητα, καθώς προέρχεται από δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Ιλέιν Ντιουκ. Υποστήριξε πως το "ισλαμικό κράτος" σχεδιάζει νέα μαζική επίθεση, όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου, συνεπικουρούμενοι και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μιλώντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο, η Ντιουκ, είπε ακόμα πως οι επιθέσεις που κάνουν με φορτηγά και μαχαίρια, έχουν σκοπό να τρομοκρατούν κυρίως και να δείξουν πως "είναι πάντα εδώ", αν και ο στόχος τους είναι ένα ακόμα μεγάλο κτύπημα όπως αυτό των δίδυμων πύργων. "Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τρομοκράτες που σχεδιάζουν να καταρρίψουν αεροπλάνα με στόχο τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες...", τόνισε ανάμεσα στα άλλα.

Επίσημανε επίσης πως ελέγχεται η πιθανότητα να γίνει επίθεση με τη χρήση φορητού υπολογιστή, ζητώντας να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και σε περιοχές που υπάρχει κόσμος. Δεν παρέλειψε να επισημάνει πως υπάρχει σημαντικός αριθμός τρομοκρατών που έχει μεγαλώσει στις ΗΠΑ και δεν δυστάζει να προβάλει στο διαδίκτυο βίντεο από τέτοια περιστατικά τυφλής βίας και τρομοκρατίας.