Στους 42 έφτασαν οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια

Gazzetta team
Στους 42 έφτασαν οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια
Ο απολογισμός των πυρκαγιών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στη βόρεια Καλιφόρνια από την 9η Οκτωβρίου, οι σημαντικότερες από τις οποίες έχουν τεθεί πλέον υπό έλεγχο, αυξήθηκε στους 42 νεκρούς καθώς βρέθηκε άλλο ένα θύμα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπηρεσία προστασίας των δασών και πυροπροστασίας της Πολιτείας, η Calfire.

Το νέο θύμα βρέθηκε στην κομητεία Σονόμα, διευκρίνισε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία ανέφερε ακόμη ότι 10.000 πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση δεκατριών μεγάλων πυρκαγιών—ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τους 11.000 τις προηγούμενες μέρες.

Συνολικά κάηκαν πάνω από 850.000 στρέμματα δασών, καλλιεργειών, κατοικημένων περιοχών και άλλων εκτάσεων στην Καλιφόρνια, κυρίως στις οινοπαραγωγικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Πάνω από 22.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μπορέσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αριθμός αισθητά μειωμένος από αυτόν των 75.000 για τον οποίο γινόταν λόγος προ ημερών.

«Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και η υψηλότερη υγρασία βοήθησαν τους πυροσβέστες στο έργο τους τη νύχτα», ανέφερε η Calfire κι εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «οι μετεωρολογικές συνθήκες της εβδομάδας θα συμβάλουν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».